Тодоров за новия треньор в Левски: Ако е този, за когото пишете, той е точният избор


Тодоров за новия треньор в Левски: Ако е този, за когото пишете, той е точният избор
Снимка: Официален сайт на Левски

3441 0

Временният треньор на Левски Георги Тодоров говори пред журналистите преди предстоящия мач на тима му срещу Черно море. Той засегна много различни теми, като в това число са победата над Ботев Пловдив, липсата на такава на "Георги Аспарухов" в последните четири мача, както и за това кой ще бъде новият треньор на 26-кратните шампиони на България.

"Трябва да играем добър футбол, не просто да се борим и да играем агресивно. Трябва да играем добър футбол, за да спечелим", коментира Тодоров относно домакинството срещу тима от морската столица.

Последната седмица след победата над Ботев в Пловдив мина по-леко. Победите създават спокойствие. Доволен съм от старанието на футболистите през цялата седмица и се надявам това да се покаже и на мача с Черно море. Говорих със Станислав Костов заради реакцията му в мача с Ботев и той разбра, че това са недопустими неща в професионалния футбол. Такива реакции не са добри. Еркебулан Сейдахмет се завръща в групата.

Черно море винаги е един от стабилните отбори. Те са освободени психически, защото вече не играят за нищо. Имат един наистина добър треньор и ще ни бъде трудно, но трябва да направим всичко, за да прекъснем серията от четири мача без победа на "Герена". Трябва да подходим с агресия и да няма напрежение. Надявам се да направим добър мач и най-важното е да спечелим. Засега политиката на клуба е да залага на собствени кадри и се надявам това да продължи да бъде така. Няма причина да играем под напрежение на "Герена". Това са мачове пред нашата публика. Трябва да търсим добра игра и победа. Отзивите са положителни след мача в Пловдив и е проблем, че вече четири мача нямаме победа на "Герена". Всичко е до характер. В Левски и ЦСКА не е лесно, отговорността е голяма. Но не съм останал с впечатление публиката да оказва натиск на отбора - напротив, подкрепя го.

Това са професионални футболисти, трябва да се отърсят от всякакво напрежение и да могат да покажат играта, на която са способни. Ще бъде притеснително, ако Левски пропусне да се класира за европейските турнири. Играчите на Левски не са слабохарактерни, но е твърде рано все още да мислим за баража.

Станислав Иванов вкара 38 гола при мен при юношите. В предния мач имаше две ситуации през първото полувреме, в които можеше да реши мача. Радвам се, че отбеляза, защото ще придобие по-голямо самочувствие и по-голяма увереност за следващия мач във всички случаи.

За съжаление вече десета година няма титла. Надявам се при следващия треньор, през следващата година, Левски да играе много важна роля в борбата за титлата. Много време мина, но трябва много работа. Уверявам ви.

В ЛЕВСКИ ЗАПОЧНАХА ПРЕГОВОРИ С НЕНУЖНИТЕ ИГРАЧИ

Аз чета, вие знаете повече. Но мисля, че ако е този човек, за който вие пишете, това е точен избор", сподели Тодоров относно евентуалния нов треньор на Левски.

"За мен лично е по-добре Лудогорец да победи. Защото ще имаме възможност да атакуваме второто място. Първо трябва да гледаме нашия мач, да победим и чак тогава да си правим каквито и да било сметки", завърши наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички