Тити Папазов защити Георги Тодоров и сподели кога ще се мисли кой да е новият треньор


Тити Папазов защити Георги Тодоров и сподели кога ще се мисли кой да е новият треньор
Снимка: Оф. сайт на Левски

1875 0

Притежателят на втория най-голям дял акции от футболния Левски - Тити Папазов, коментира случилото се в клуба и по-конкретно оставката на старши треньора Георги Тодоров след поражението с 1:2 от Черно море на стадион "Георги Аспарухов".

"Приемането на оставка е процес, който не може да се реши индивидуално. Левски има Управителен съвет и Надзорен съвет. Силни думи от Георги Тодоров вчера, които имат своята основа и натрупвания, които са се случили в неговото съзнание. Той е достоен човек. На 10 юни, когато нямаше розови хоризонти пред клуба, той пое огромен риск да води Левски. Застана зад Наско Сираков.

Трябва да разделим нещата на две - на спортно-техническа и морална част. Левскари, благодарности към всички вас за това, което правите, дори когато не получавате радост от футболистите на терена. Естествено ги и боли заради случващото се. Отговорност за представянето на отбора винаги има треньорът. Това е съдбата на тази професия. Феновете не смятам, че са били агресивни. Това са нормални реакции. Но нека знаят, че Георги Тодоров през тези 4 месеца и половина е бил изключително важна фигура за това Левски да оцелява. Тази година имаме друг шампионат в главата. Поради този факт и кредитът на публиката беше доста голям. Всички сме се вглъбили в спасяването на Левски" - започна Папазов пред БНТ.

Тити подчерта, че няма как Тодоров да бъде единственият, който е винен за случилото се. Освен това, той разкри, че вече бившият старши треньор има своето място в клуба и може да остане, ако пожелае. Папазов отбеляза и "неблагосклонната съдба" към "сините" заради контузиите на братята Цоневи.

"Георги Тодоров пое риска да поеме отбора и да работи с млади момчета, които ги познава от академията. Грехота е, аз тренирам баскетбол, разбирам от психология. Вчера си говорихме с целия треньорски щаб до 00:30. При наличието на Наско Сираков в Левски е глупаво аз да изразявам мнение кой трябва да застане начело на тима. Има 48 часа време до следващата тренировка. Всяко решение сме го правили с мисъл за Левски. Ще се постараем да направим най-доброто не отборът да играе добре, а да намерим начин да се отблагодарим на милионите фенове на Левски. Представяте ли си какви щяха да бъдат резултатите от дарителската кампания, ако имахме успехи и на терена.

Утре (понеделник) ще се съберем и ще мислим кой да е новият треньор, тежък момент е. Призовавам цяла „синя“ България да бъде коректна към Георги Тодоров. Раздам се, че има такива хора, които го защитават, защото в България сме големи хейтъри и гледаме само лошото" - допълни още Тити.

А Павел Колев сподели за Георги Тодоров, че треньорът на Левски трябва да защитава играчите, а не да ги напада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички