С човек по-малко Черно море обърна Левски и взе първа от 62 години победа на "Герена"


 С човек по-малко Черно море обърна Левски и взе първа от 62 години победа на "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

4888 0

Левски донесе ново разочарование на феновете си, след като загуби у дома срещу Черно море в мач от 10-ия кръг на Първа лига. "Сините" водеха на "моряците" след гол на Райнов в 20', но през втората част, въпреки че бяха с човек по-малко, варненци вкараха 2 гола чрез Матиас Курьор и Васил Панайотов и обърнаха мача.

Човекът, който остави гостите с човек по-малко на терена, бе Илиан Илиев-младши, който получи втори жълт картон в добавеното време на първата част. Черно море не бе печелил визита на "Герена" от 62 години, но сложи край на тази тежка серия. В класирането "моряците" се вдигнаха от 10-о до пето място. Левски падна от 9-а на десета позиция. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

си
В 8' Левски беше близо до откриването на резултата, след като Цветомир Панов едва не си вкара автогол. В ситуацията Паулиньо нахлу отляво и центрира, Панов отигра, но насочи топката към собствената си врата. Стражът на Черно море обаче успя да улови, макар и на сантиметри от голлинията. 

В 8' Левски беше близо до откриването на резултата, след като Цветомир Панов едва не си вкара автогол. В ситуацията Паулиньо нахлу отляво и центрира, Панов отигра, но насочи топката към собствената си врата. Стражът на Черно море обаче успя да улови, макар и на сантиметри от голлинията. 

Резултатът бе открит с първия удар към една от двете врати - в 20' Здравко Димитров центрира, Робърта отигра с глава, но вместо да стреля, свали за Мартин Райнов, който също с глава успя да преодолее вратаря на гостите - 1:0. Секунди след това Робърта можеше да удвои преднината на "сините", но стреля покрай вратата. 

Получава се здрава битка, в която Левски показва голямо желание за успех. "Сините" действат доста усърдно от позицията, на която действа националът Димитров. В 36' Черно море изпълни свободен удар след нарушение на Алекс Петков, но изстрелът срещна "синята" стена и после Николай Михайлов улови. "Моряците" все още нямат точен удар към вратата на столичани. Подобен бе изходът и след удар на Васил Панайтов в 39'. 

В добавеното време Илиан Илиев-младши извърши нарушение срещу Мартин Райнов, за което получи жълт картон, втори за него в мача. Ситуацията обаче бе леко спорна. Синът на треньора на "моряците" бе изпроводен от полицаи до тунела.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След няколко поредни атаки през втората част усърдието на Черно море даде резултат в 55'. Курьор бе изведен от Исмаил Иса и, въпреки че бе между двама бранители в синьо, той успя да стреля и да матира Николай Михайлов за 1:1. Малко след това Левски можеше отново да излезе напред в резултата, но стражът на "моряците" спаси тима. Здравко Димитров изведе Найджъл Робърта, Дюлгеров отби удара му, нидерландецът направи втори опит, но стражът отново се намеси добре. Третият опит на домакините - на Ивайло Найденов, отиде над вратата. След това Георги Тодоров извърши двойна смяна - играта напуснахаКраев и Стаматов, а местата им на терена заеха Насиру Мохамед и Орлин Старокин. 

Въпреки че бе с човек по-малко, варненският тим стигна до пълен обрат в 69-ата минута. След корнер за Левски "синята" отбрана не се прегрупира и това позволи на Иса с глава да намери Васил Панайотов. Той напредна от центъра на терена и се изправи очи в очи с Николай Михайлов, като изстрелът му премина покрай вратаря и влетя в мрежата му за 2:1. В 80' треньорът на Левски направи последната си двойна смяна - напуснаха Здравко Димитров и Найджъл Робърта, включиха се Марин Петков и Стивън Петков.

До края Левски напрегна сили и потърси изравняване, но напразно - трите точки отидоха за гостите от Варна, които изиграха силно второ полувреме и успяха да триумфират. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Николай Михайлов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Ивайло Найденов, Матео Стаматов, Мартин Райнов, Тома Даске, Паулиньо, Андриан Краев, Найджъл Робърта, Здравко Димитров

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов, Мирослав Енчев, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Стефан Велев, Родриго, Илиан Илиев, Матиас Куриор, Исмаил Иса

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Левски няма победа в последните си три мача, а след сблъсъка с Черно море ги чака срещи с Лудогорец, Локомотив (Пловдив), ЦСКА и Берое. Трудната програма, в съчетание с неубедителните резултати до момента, крие опасност отборът на Георги Тодоров да се смъкне доста ниско в класирането. На този етап Левски е 9-и с 11 точки, колкото имат още Черно море и Монтана.

Наставникът на 26-кратните шампиони Георги Тодоров ще направи доста промени в състава си, след като даде шанс на резервите в двубоя за Купата на България срещу Партизан (Червен бряг).

Треньорът на Черно Море Илиан Илиев вече е побеждавал "сините" като гост, но с Локомотив (Пловдив) и Берое. Той няма да може да разчита на национала Георги Георгиев и защитника Стефан Станчев. Двамата са сред многото футболисти на "моряците", които са минали през "Герена".

Такива са още Даниел Димов, Васил Панайотов, Стефан Велев и Исмаил Иса. Матиас Курьор е в убийствена форма и ще е основна заплаха за вратата на Николай Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички