Синът на Георги Аспарухов - Гунди: Явно все още неговото име е основният дразнител за другия сектор


Синът на Георги Аспарухов - Гунди: Явно все още неговото име е основният дразнител за другия сектор
Снимка: Официален сайт на Левски

5201 0

Синът на легендарния футболист на Левски Георги Аспарухов - Андрей Аспарухов, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което говори за новосъздаденото сдружение "Левски на Левскарите", за бъдещето на "синия" клуб, както и за прословутата хореография на феновете на ЦСКА по време на финала за Купата на България.

За "Левски на Левскарите"

"Аз от много време смятам, че трябва да се избяга от модела с един собственик. В България това може да стане само в Левски. Не съм запознат в детайли, но принципно съм съгласен и бих се включил. Дано има достатъчно хора готови да участват, защото това може да стане с не по-малко от 20-30 хиляди, а за мен дори 50 хиляди съмишленици. Така ще се осигури пълна прозрачност при избор на ръководство. По-лесният вариант би бил с 10-15 пo-малки инвеститори, които да осигуряват бюджет от порядъка на 20-25 милиона, както и правото да избират ръководство".

"За да се осъществи, трябват време и популяризация. Чета по левскарските групи такива конспиративни теории, че чак страх ме хваща. Може би пак трябва да се обиколи България, за да се обясни на място истинската роля на това сдружение", допълни Аспарухов и след това отговори на въпрос дали би станал лице на кампанията:

"Винаги съм готов да помагам на Левски, но основите трябва да се положат в България, след това да се мисли за извън страната, където дори проблем ще е реалното участие в избори".

Сезон 2022/23 и борбата с Лудогорец

"Левски доказа, че можа да се бори с Лудогорец в един сезон (б.р. – пролетния). Сега трябва да надгради, за да може да го направи през цялата година. По принцип това, което се случи тази година, аз мислех, че ще е целта за следващата, но отборът изпревари плановете. Сега летвата е вдигната - целта е шампионатът. Много трудна цел, но не и невъзможна. След това, което се случи през пролетта, всичко е възможно. Ще трябват обаче поне 18 равностойни футболисти, а това в момента е почти химерично".

Ще успее ли Левски да влезе в групите на Лигата на конференциите?

"Зависи много от жребия, а Левски е в не много изгодна позиция след години на ранно отпадане и неучастие. Едно класиране в групите ще е равно на Шампионска лига за отбора, сега".

За хореографията на Сектор "Г" с Димитър Пенев, който надскача Гунди

"Явно все още неговото име е основният дразнител за другия сектор. Това говори много за неговото значение. Един двубой между уважаващи се съперници по-добре да бъде оставен за историята", посъветва синът на Аспарухов и добави:

"Не гледах финала, защото имах мачове по същото време, но бях информиран за резултата от многобройните ми приятели. Гледах го после на запис. Много солиден мач за Левски с превъзходство след отбелязването на гола. Бях сигурен в победата, но, разбира се, се притеснявах докрай. Този мач беше най-хубавото нещо, което се случи в българския футбол в последните години".

*Още новини покрай Левски четете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички