"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели


"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели
Снимка: Instagram

13035 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В единадесетото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Хоакин Фернандес от Левски

Фернандес се е занимавал с баскетбол

Уругваецът започва да играе футбол през 2016 г., когато е на 17 години, но любопитното е, че предишната година се занимава със съвсем различен вид спорт. Става дума за баскетбол. В родината му пишат, че той е бил активен на високо ниво в този спорт.

Разкри с какво го спечели футболът

"През 2015 г. отидох в Атенас, за да играя баскетбол. На следващата година отидох в Дефенсор Спортинг, за да играя футбол, а година по-късно се озовах в Ривър по съвет на треньора на вратарите", споделя той.

Когато е в Дефенсор, който е базиран в Монтевидео, се чувства зле, защото столицата е много далеч от родния му град Роча. Там остава само 6 месеца, после се мести в Атенас, който е в град Сан Карлос и е по-близо до родния му град.

Във футбола е от 7 години

Как футболът успява да го спечели?

"На следващата година отидох в Ривър, реших да си опитам късмета във футбола. Оттам нататък имах голям късмет, година по-късно се присъединих към националния отбор (до 18 г.) и това ме мотивира да продължа във футбола. Баскетболът винаги ще остане като трън в съзнанието ми", споделя Фернандес. Повече за Хоакин Фернандес можете да научите в линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички