Суперкупа или първенство? Сериозен казус пред Левски в края на август


Суперкупа или първенство? Сериозен казус пред Левски в края на август
Снимка: Levski.bg

2444 0

Българският футболен съюз отмени първи мач от новия сезон в Първа лига. Това се случва часове преди началото на третия кръг, а въпросната среща е между Славия и Левски. Причината е ясна - участието на "сините" в европейските клубни турнири, където водят сериозна битка с гръцкия ПАОК.

Столичния гранд успя да се наложи в първата среща, но другата седмица ще се отправи на визита в южната съседка, заради която от Централата решиха да отменят гостуването на "Овча Купел". Това всъщност се оказва, че е втора среща за тима от стадион "Георги Аспарухов", която е без уточнена дата към този момент. 

"Сините" трябваше да се изправят срещу Лудогорец срещу Суперкупата на България, но двубоят така и не се изигра преди рекордно раното начало на новата кампания, породено от Мондиал 2022. Причината бе срещата на "орлите" от първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Междувременно от БФС обявиха още преди седмици, че на пръв поглед има три планувани дати за изиграване на отменени срещи. Това са 30 август/1 септември, 28 септември и 11/12 декември. Така със сигурност българският гранд ще играе в края на следващия месец, но няма яснота и срещу кого.

Тепърва се очакват и още отменени срещи от първоначално плануваната програма на БФС, тъй като предстоят сериозните битки на българските тимове в Европа, които са с приоритет. 

Вижте как се разви триумфът на Левски над ПАОК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички