Строителна фирма обяви какви задължения има Левски към нея и смята ли да съди "сините"


Строителна фирма обяви какви задължения има Левски към нея и смята ли да съди "сините"
Снимка: Официален сайт на Левски

4293 0

Строителната фирма „Главболгарстрой“ излезе с позиция, след като ръководството на Левски каза, че вероятно ще предстои съд между двете страни заради строежа на основната трибуна на стадион „Георги Аспарухов“. От фирмата обясняват, че дължимата сума от страна на "сините" е над 3 млн. лева и не са били надчислявани лихви.

"Нашите икономисти и счетоводители считат, че не дължим тези пари и ще се съдим", заявиха от ръководството на сините на кратката пресконференция с участието и на Васил Божков.

Ето и пълната позиция на „Главболгарстрой“ без редакторска намеса:

Във връзка с изложените от ръководството на ПФК „Левски“ твърдения относно взаимоотношенията между футболния клуб и „Главболгарстрой“, свързани със строителните дейности на Стадион „Георги Аспарухов“, бихме искали да заявим следното:

Към днешна дата задълженията на ФК „Левски“ към „Главболгарстрой“ е над три милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение.

През изминалите години сме имали възможност, но не сме предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, единствено водени от желанието това да стане в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин. Бихме искали да уверим всички фенове на футбола в България, че напълно оценяваме значението на ПФК „Левски“ и желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията към „Главболгарстрой“. Ето защо беше отправено предложение до ръководството на клуба, да бъде подписано споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години, което поддържаме и към момента.

В заключение бихме искали да напомним, че „Главболгарстрой“ е компанията построила най-много спортни обекти в България. През последните 20 години екипът на дружеството участва в строителството на обекти като спортна зала „Арена Армеец“, Национален стадион „Васил Левски“, многофункционална спортна зала с покрит колодрум в гр. Пловдив, спортни зали „Арена Самоков“ и „Арена Асарел“, спортна база „Спорт Палас“ и много други. Изграждането на спортни съоръжения поставя пред изпълнителите много и различни предизвикателства, нетипични за конвенционалните строителни обекти. „Главболгарстрой“ е една от малкото компании на пазара, които имат капацитета и експертизата да завършат успешно десетки подобни проекти в цялата страна.

По-рано Васил Божков отново заяви, че няма да има възможност да финансира Левски, ако загуби  "Националната лотария" (ето и повече подробности).

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


И на 36 години Кристиано Роналдо показа величие през 2021 г. (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо остана за първи път от години извън челната тройка за "Златната топка". Годината не беше...

Реклама

Най-четени новини


виж всички