Какво е финансовото състояние на Левски и колко са погасените задължения за последната година?


Какво е финансовото състояние на Левски и колко са погасените задължения за последната година?
Снимка: Официален сайт на Левски

7328 0

Директорът на „Национална лотария” Димитър Ганев внесе яснота около финансирането на Левски и това, което е било вложено в клуба в последните 13 месеца. Той е категоричен, че парите, които са влезли в клуба са от дарения и спонсорски договори, а не от заеми.

"За финансирането на Левски за тези по-малко от 13 месеца. В този срок са постъпили суми от спонсорски договори и дарения - малко под 19 млн. лева. Много пъти се говореше, че имаше под формата на заем, говорим за спонсори и дарения. Както и 5 млн. лева под формата на дългосрочно финансиране - до 2023 година. Тогава ще се вземе решение дали ще се вкара в основния капитал. Към момента това бе основният въпрос за финансирането на Левски, той не е задлъжнявал повече", заяви Ганев.

"Има погасени над 7 млн. лева стари задължения - към данъчни, осигуровки, мениджърит, играчи. Към момента има споразумение по НАП за разсрочено и всичко се спазва. Към момента нямаме пресрочени задължения и не се притеснява от своите кредитори", допълни още Ганев. Стана ясно, че „Виваком” търси 3 млн. лева от клуба и има заведено дело от август. Подобна е и сумата, която се търси от "Главболгарстрой". Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. "Само да уточним за Главболгарстрой, че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим”, казаха Георги Попов и Димитър Ганев.

В същото време Васил Божков отново заяви, че няма да има възможност да финансира Левски, ако се стигне до одържавяване на "Националната лотария" (ето и повече подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички