Левски ще предостави на Тръст "Синя България" документи за финансирането и дълговете на клуба


Левски ще предостави на Тръст "Синя България" документи за финансирането и дълговете на клуба
Снимка: Sportlive.bg

1757 0

Тръст „Синя България“ и мажоритарният акционер в ПФК Левски са постигнали принципна договорка. Според нея финансови експерти на Тръста ще получат достъп до документи, доказващи начините и условията на финансиране и размера на задълженията в краткосрочен и дългосрочен план.

Тръстът, от своя страна, ще има ангажимента да докладва пред широката общественост доколко изнесените публично данни за финансовото състояние съответстват на представените документи. Тръстът ще публикува резюме в рамките на две седмици след предоставяне на документите и данни от счетоводните регистри.

Това става ясно след втората проведена среща между привърженици на "сините" и собственика Васил Божков. На нея той заяви, че дори и да иска да остане в Левски, това няма как да случи, ако "Националната лотария" бъде одържавена. "Дори и да искам да остана начело, това няма как да случи, защото няма да имам възможност", сподели той.

"Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. Не може да вземем от един да дадем на друг – това ли е грижата за здравето на нацията?", заяви Божков на кратка пресконференция на "Герена" преди срещата с феновете на тима. В петък фенове на Левски ще се срещнат с премиера Бойко Борисов, като вече е ясно и от кои организации ще представляват привържениците.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички