Стойчо Стоев очаква мач "без напрежение" между Лудогорец и Левски


Стойчо Стоев очаква мач "без напрежение" между Лудогорец и Левски
Снимка: БГНЕС

1241 0

Бившият наставник на Лудогорец и Левски - Стойчо Стоев, даде интервю пред "Тема Спорт" преди сблъсъка между двата тима за Суперкупата на България. Той изрази мнение, че двубоят ще послужи като подготовка на "орлите" за мачовете им от Лига Европа, а евентуален успех на "сините" ще бъде подарък за техните фенове:

"Двубоите за Суперкупата в много от случаите са само за да се добави още един трофей във витрината. Носи само престиж. Не може да се извлекат дивиденти от нея - нито класиране в евротурнирите, нито е елиминационен мач. Тази среща ще послужи за подготовка на Лудогорец за двубоите в Лига Европа, където се паднаха със сериозни отбори. За Левски спечелването на Суперкупата ще бъде още един подарък към феновете, след като завоюваха и Купата на България през миналия сезон", започна той.

"В такива мачове се употребява клишето, че няма изявен фаворит. Дано двата отбора да направят двубой, който да зарадва феновете и да видим интригуващ сблъсък, както бе през пролетта в трите срещи помежду им. Очаквам двата отбора да играят без напрежение, защото този мач не носи точки или елиминация, което е предпоставка да стане отворен двубой. Ще се опитат да създадат емоция за феновете, които ги подкрепят".

Стойчо Стоев отговори и на въпрос дали Анте Шимунджа вече е успял да изгради стила на Лудогорец: "За стил все още е рано да говорим. Един треньор трябва да работи поне 2-3 години, за да се види, че отборът играе по неговия почерк. В Лудогорец си има изградена трансферна политика и виждаме, че това лято продадоха играчи, а и привлякоха нови. Сега последните трябва да се напасват към играта на отбора. Просто е необходимо време. В момента е добре, че Лудогорец побеждава. Но трудно е да се говори за някакъв изграден стил".

""Сините" би трябвало бързо да преодолеят това, което им се случи срещу Хамрун. Случило се е, неприятно е, но е минало. Не трябва да се живее с него, а да се мисли за бъдещето. Левски запази отбора си и си има изграден стил. Трябва да поддържат това ниво и да се опитват да го надграждат. Не очаквам да има промяна в играта им. Станимир Стоилов си разбира от работата и се вижда, че тимът играе като отбор, а няма някой футболист да изпъква над останалите".

Бившият треньор на 26-кратните шампиони коментира и отсъствието на наказания Ноа Сонко Сундберг:

"Не би трябвало да липсва. Да, той е един от стабилните защитници на Левски, но никой отбор не е застрахован от контузии и наказания. "Сините" не притежават толкова дълга скамейка като тази на Лудогорец, но Мъри Стоилов точно е подбрал играчите си и съм сигурен, че ще направи правилния избор за мача с разградчани".

Лудогорец - Левски по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка за Суперкупата на България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички