Стойчо Стоев направи подробен анализ на подготовката на "Левски"


Стойчо Стоев направи подробен анализ на подготовката на "Левски"

1801 0

Днес "Левски" изигра последната си контролна среща по врема на лагера в Анталия, Турция, като "сините" записаха 3:3 срещу Карпати Лвов.

Утре 26-кратните шампиони се прибират в България, но още преди прибирането старши-треньорът Стойчо Стоев направи подробен анализ на изминалите седмици.

Той започна с днешния мач, в който "сините" играха отлично в нападение, но заради слабата си защита и неуверения Йоргачевич се стигна до голово равенство.

"За последния мач, в този сгъстен цикъл, имаше лека умора. Допускаме грешки, в защитен план и и си усложняваме мачовете, в няколко мача се получи вече, не трябва да правим такива грешки в първенството, тук са контролни срещи".

Стоев коментира и новите футболисти, като беше категоричен, че те се нуждаят от още време, за да свикнат с обстановката в отбора, особено новият вратар Боян Йоргачевич.

"На новите футболисти им трябва време, един месец е малко време, хубаво е, че вкарваме, лошо е, че ни вкарват. Трябва да чистим тези грешки и в официалните мачове. От един спечелен мач, може да се превърне в загубен.

Стремяхме се да вземем футболисти, за да заздравим отбора. Времето ще покаже дали е заздравен отборът, има нови футболисти, нов треньор, в началото не винаги е толкова лесно.

Да не избързваме с оценките, Йоргачевич има известни затруднения, не е играл дълго време, неговия пост е важен. При него ще има по-дълъг период за свикване", коментира треньорът по повод вратаря Йоргачевич. 

Стойчо Стоев настоя, че няма да има продадени футболисти с оглед на участието за Купата на България, както и желанието на ръководството "сините" да се доберат до тройката през пролетния дял от шампионата.

"Няма да се разделяме с футболисти защото ми трябва дълга скамейка, тъй като първенството е дълго и свършва в края на май. Като дойдат мачовете с конкурентите ще ги разучим", сподели Стоев, който отличи отбелязалия 10 гола Валери Домовчийски.

"Доволен съм от Валери Домовчийски, той е доста старателен и получава моите адмирации за играта си", даде оценка Стоев за представянето на нападателя Валери Домовчийски, който днес е разписа на два пъти.

"Срещнахме доста отбори с различен стил, стремиш се да се противопоставиш по най-добрия начин, някъде се получаваше, някъде не. В Турция имаше доста отбори, което влияе на тревното покритие на терените".

За финал Стоев беше помолен да сравни настоящия си отбор с Лудогорец.
"Леко ми е трудно. Някой път искам повече от футболистите, но старанието е похвално, в един момент ще дойде и майсторството".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички