Слаба защита обезличи вихреното нападение на "Левски" в последната контрола


Слаба защита обезличи вихреното нападение на "Левски" в последната контрола
Снимка: levski.bg

1314 0

"Левски" записа 5-о равенство по време на зимната си подготовка, след като в последната си контролна среща по време на лагера в Турция записа голово равенство 3:3 срещу Карпати Лвов.

"Сините" изиграха много силен двубой в нападение, като два гола отбеляза Валери Домовчийски, който завършва подготовката с 10 попадения и като голмайстор на тима.

Откриващия гол на 26-кратните шампиони пък беше дело на Либан Абди, който беше сред най-активните на терена, но в 71' напусна терена с контузия.

Защитата на "Левски", в състав Прохазка, Стойчев, Нину и Веселин Минев разочарова крайно, като пусна много леки голове и остави сериозни въпросителни пред Стойчо Стоев преди старта на пролетния дял.

Сред титулярите на бившия наставник на Лудогорец беше Божидар Краев, който се отчете с две асистенции и се очаква да е титуляр през пролетта. Иначе останалите титуляри бяха Йоргачевич, Гаджев, Велев и Бедоя. Аниете и Александров се появиха след почивката, както и Луис Педро и Мики Орачев.

"Сините" започнаха вихрено мача и смачкаха своя съперник в първия половин час. Сред най-активните беше Либан Абди, който се вихреше по лявото крило и изпусна две добри положения за своите.

Най-доброто положение за българския гранд дойде в 25', когато Домовчийски беше изведен на добра позиция, но ударът на нападателя беше избит от голлинията, а при добавката попадението беше отменено заради засада.

Последва неточен удар на Краев с глава в 33', но 2 по-късно "Левски" поведе. Либан Абди вкара първия си гол за новия тим, след като се възползва от чудесно подаване на Божидар Краев - 1:0.

5 минути по-късно обаче с втората си опасност в мача Карпати успя да изравни. Карноза стреля от фаул, като Йоргачевич успя да се намеси, но при последвалото разбъркване Хитченко успя да вкара.

Минута преди края на първата част украинският тим дори поведе след нова слаба намеса на "синята" защита. Швед мина през отбранителния вал като на парад и стреля покрай вратаря за 1:2.

През второто полувреме "Левски" отново диктуваше темпото, въпреки че играчите на Стойчо Стоев изглеждаха доста уморени. Либан Абди продължи да е най-активен, но на два пъти се размина с асистенции за Домовчийски, като двамата комбинираха добре в този двубой.

В 67' обаче "сините" все пак успяха да изравнят. Божидар Краев отново се озова отдясно и центрира отлично за Домовчийски, който с атрактивна странична ножица заби 9-ия си гол в контролите - 2:2.

Само три минути по-късно Либан Абди стресна ръководството на "сините", тъй като беше изритан от вратаря на Карпати и след продължителна медицинска намеса трябваше да напусне терена. Засега не е ясно дали контузията на новия в отбора е сериозна.

В последните 5 минути на срещата двата отбора си размениха по още един гол, като в 86' "Левски" успя да поведе.

Резервите Аниете и Луис Педро комбинираха отлично, като холандецът изведе Домовчийски на празна врата, а нападателят реализира за 3:2 с 10-ия си гол през зимната подготовка.

Защитата на "сините" обаче пак се срина. При корнер топката отново не беше изчистена, а Швед овладя и вкара трети лесен гол - 3:3.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички