Стоилов: Левски не заслужаваше да е вън от Европа, но футболният Бог ни отказа


Стоилов: Левски не заслужаваше да е вън от Европа, но футболният Бог ни отказа
Снимка: БГНЕС

1470 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов посочи, че футболистите на тима получават редовно заплатите си, но възнагражденията им не са големи. Според него отборът не е заслужавал на този етап да бъде извън евротурнирите.

"Като направим равносметката, най-важните неща са две – отборът започна да играе футбол и феновете се върнаха на стадиона и вярата към Левски. Подкрепата стана много сериозна и клубът започна постепенно да опитва минимално стабилизиране. Проблемите, които трябваше да реша, бяха спортно-технически. Да поправим стила и начина на игра, да се върнем към корените си с атакуващ футбол във всеки мач, без значение дали побеждаваме, защото не всеки път става това. И да не нарушаваме бюджета си. Той е същият, който бе и през септември, но сега Левски има коренно различно лице. Това бяха изключително важни задачи, защото хората могат да кажат, че се занимавам с други неща, но за мен решаването на спортно-техническите проблеми не е толкова важен момент, а клубът има нужда от всякакъв вид помощ. Беше важно да намалим бюджета на първия отбор, който в момента е след пето място в България", каза Стоилов пред телевизия "7/8".

"Под никаква форма не сме ощетявали футболистите, като плащане на заплати. Да, не можем да им предложим големи възнаграждения, а дори на някои им ги намалихме. На новите футболисти, които си позволихме да вземем, са в рамките на тези, които си тръгнаха. Не можем да им предложим чудеса от храброст, а им даваме работа, честност, футболни емоции и естествено, редовно изплащане на заплатите. Това бяха нещата, които им обяснихме в прав текст. Това са финансовите ни рамки и на който не му харесва, знаете.

Имаше и такива футболисти, които ги пуснахме да си отидат като свободни агенти където искат. В момента в Левски не може да се мечтае за големи възнаграждения, но се плаща редовно. Това е заслуга на ръководството, феновете и основния спонсор от Palms bet. От взаимното усилие на всички сега виждаме положителен аспект като футболен бизнес проект, но, за съжаление, не можем да изчистим всички стари ангажименти, най-вече към държавата, затова се търсят нови методи и начини това да се случи. Постепенно имаме и сериозни плащания, което е в рамките на около един милион лева към държавни институции", добави той.

Запитан по план ли върви "План 2024", треньорът заяви: "Първото, което искахме, бе да променим играта на отбора, за да може хората да се радват и обичат отбора си. Това се случи, а след това да изчистваме задълженията и ако можем, да постигаме футболните успехи, които подобават на Левски. Те минават през двете неща – финанси и отбор. Футбол без пари или с минимални средства не може да има трайни успехи. Така че вървим по пътя си и дори мисля че прескочихме много от етапите. Надявах се, че още тази година може да имаме по-трайно присъствие в Европа, но, за съжаление, футболният Бог ни отказа. Левски не заслужаваше под никаква форма да е вън от евротурнирите, но в крайна сметка явно нещо, което правим не е, както трябва. Съдбата ни дава уроци, които трябва да четем". Междувременно, той обяви, че ще подаде оставка, ако Левски има нов собственик. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички