Мъри Стоилов: Обмислям да подам оставка, ако Левски има нов собственик


Мъри Стоилов: Обмислям да подам оставка, ако Левски има нов собственик
Снимка: Levski.bg

4302 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че не знае за преговори с нов собственик на клуба. Пред телевизия „7/8“ специалистът каза, че ако Левски смени собственика си, той ще напусне.

"Лично за преговори не знам. Има интерес от компания, която поръча одит в клуба. Дали ще има интерес да станат собственици, те ще решат, след като приключи той. Факт беше, че нашият ангажимент с изпълнителния директор Иво Ивков беше да спасим първо клуба. Аз лично, за да помогна на отбора да се играе футболаът, който се харесва на хората и същевременно да намерим или нови спонсори, или ако щете нов собственик, който да спаси Левски от много по-големите финансови проблеми, които имаше натрупани към институции и държава", сподели той.

"Да Ви кажа честно, съмнявам се големият инвеститор, защото такъв трябва, ще се бърка в спортно-техническата част. Правят го, когато им разрешаваш. Когато бях в Левски, г-н Батков никога не се е бъркал в работата ми, защото донякъде и ние не сме били податливи към това. Ако държиш на собствения си авторитет, няма да ти се бъркат. Естествено, това принуждава някой да отстрани такива хора и да сложи други, на които да им казва какво да правят. Това е от техните правомощия, но рано или късно футболната истина лъсва.

Лично аз искам хората, които работят по спортно-техническата част, да не позволяват да им се бъркат външни хора. Да, могат да те отстранят, ако решат. Примерно, ако дойде нов собственик, за мен тази футболна мисия на живота ми да спасим Левски, да докараме нови инвеститори, да изчистим задълженията и естествено да подобрим игровото подобрение на отбора, което е видимо, защото на терена нищо не може да се скрие... Феновете вече няма от какво да се срамуват от отбора.

И ако намерим такъв нов собственик, мисията ми е изпълнена на 100%, което ще е удовлетворяващо. Изключвам футболните ми успехи като шампионски титли, многократни четвъртфинали в евротурнирите, Шампионска лига и Лига Европа… Това не е толкова важно. В момента мисията беше много по-важна. Обмислям, когато я приключа, да си подам моята оставка. Това не е, за да извиваме ръцете на новите собственици, а да дадем шанс на новия човек да прецени с какви хора иска да ръководи клуба и ако имаме единомислие, ще продължим да работим. Но за мен тогава Левски няма да е като клуб, който обичаш, а и футболен бизнес", каза още Стоилов. А ето каква похвала получи той от колегата си в ЦСКА Саша Илич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички