Стоилов: Левски генерира два пъти повече пари от всички клубове в България


Стоилов: Левски генерира два пъти повече пари от всички клубове в България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5344 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде своя брифинг преди мача на "сините" със Славия. Хасковлията призна, че се радва на приходите, които клубът генерира и те са повече от всички отбори у нас взети заедно.

„Няма маловажен мач и трябва да изиграем мача със Славия добре. На практика преизпълнихме задачите си, но като си футболист на Левски и носиш този екип, то трябва да играеш винаги на максимални възможности. Сонко няма да вземе участие и ще пътува. Има здравословни проблеми и ще ги решава. Няма травма. Някои от младите играчи ще получат шансове да играят в тези мачове. Тренираха търпеливо и изчакаха тяхното време. Част от опитните играчи ще отдъхнат леко, но не много дълго, тъй като и в неделя има мач“, започна Стоилов.

„Би трябвало да гоним докрай трите точки с добра игра. Слагам преди трите точки добрата игра, така че за нас това е задачата и да играем на високо ниво. Не е нормално, когато постигнем резултат, спечелил си важни мачове в последните 10 мача и да има отпускане... Специално и сега, и мачът на 22-и са в София пред наша публика и утре ще сме повече от домакини. Ще напълним и стадиона, така че играчите трябва да се доказват пред феновете. Трябва и да видим докъде са стигнали младите играчи. За никой нищо не зависи на живот и смърт, но трябва да се доказваш. Очаквам добро представяне на футболистите“, продължи хасковлията.

„Моето най-голямо желание не беше да получим Купата, а да зарадваме хората. Не като стойност на трофея, а радост за феновете. Футболистите бяха поставени под огромно напрежение, а дългогодишният период без трофей беше тежък. Натиск от нас нямаше, а треньорите също бяхме поставени под такъв. Те оцениха какъв исторически момент направиха. След 13-годишна суша трябваше да изиграем финала подобаващо. Да победиш шампиона в два мача и ЦСКА на финал е страхотно. Тези млади футболисти израснаха като манталитет и психика и е предпоставка за по-добро тяхно бъдеще. Голяма част от тях изглеждат и зрели в играта си, но трябва да продължат да се развиват и играят добре“, говори Стоилов.

„Ивелин вече е тук и трябва да го излекуваме, след което да тренира. Първият нов е налице. Естествено съм казал, че много трудно можем да си позволим нужния брой играчи, за да сме конкурентни в първенството и Европа. Напускащите ще гледаме да са равни на влизащите, така че мисля на този етап имаме идеи за подсилване на отбора, но нямаме нищо конкретно като име. Ще бъдат предложени договори на Михайлов и Драган Михайлович и ще е въпрос дали ще се договорим за финансите. За вратарите не коментираме, тъй като ще вземем такъв от школата. Ако Николай не предприеме ход към чужбина, но се надявам да остане в Левски дълги години. Ако се договорим с Драган, няма да търсим десен бек. Имаме двама напускащи – Иван Горанов и Ради Цонев. Най-много да се подсилим с двама човека. С Ники не става въпрос за договорки, с него е лесно“, коментира той.

„Николай също трябва да пази, тъй като има ангажименти към националния отбор и трябва да е във форма. Мисля, че това беше едно от бойните кръщенета на отбора. Това ти дава увереност и самочувствие. Лесно ще ми бъде да дам напразни надежди и да казвам, че сме силни. Всичко, което говорим тук, трябва да го защитим на терена. Ако там не показваме това, всичко отива във въздуха. Като излезете на терена, всичко се вижда. Там се вижда колко са добри. Трябва да се стараем да се подобряваме с играта. Хората с тези победи и Купата имат огромни очаквания и ще направим всичко възможно с наличния потенциал да оправдаем надеждите. Имаме трима човека липси от юношите, но те представят България. Част от тях трябва да се преборят. Важни мачове играем с 10-12 човека, така че младите също трябва да работят добре. Когато получават шансове, трябва да играят добре. Надеждите са големи и очакванията също. Друго не можем да компенсираме и нямаме възможност да правим мащабни селекции. Изчакваме решаването на нещата с Филип Кръстев. Не обичам големите промени. 15-и май беше датата за откупуване на Андонов от Фиорентина. Негови представители твърдят, че искат да го вземат, но водим разговори за сумата. След като си бил във Фиорентина и те го искат, няма да спрем детето, но трябва да получим средства. Разчитаме на продажбите, така че там е висящо положението. Официалната дата беше тази. Няма играч, който да е непродаваем стига за него да дадат нужнтие пари. Цените вече са коренно различни от това, което беше досега. Ако трябва ще играят 3 години тук, но подаръци няма да правим. Вече няма играч, който да няма дълъг договор с клуба“.

„Клубът генерира огромни приходи. Ако съберем тези на всички останали клубове у нас, то те са на половина на този в Левски. Не мога повече нищо да обещая – обещавам работа и честност. Чувал съм се с Жоазиньо, но такава възможност на този етап въобще не е коментирана, тъй като той живее в други реалности. Във финансите имаме огромни разминавания. На този етап няма как. Бихме щастливи такива футболисти да се връщат в Левски“, завърши Станимир Стоилов.

А какво каза агентът на Филип Кръстев за футболиста, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички