Стоилов: Има оферти за милиони за наши футболисти


Стоилов: Има оферти за милиони за наши футболисти
Снимка: levski.bg

2389 0

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори пред клубната телевизия преди да е започнал усиления лагер на "сините" в Дубай.

Хасковлията говори за различни теми за своя отбор и сподели целите за новата година пред Левски.

„Смятам, че всички футболисти са се постарали първо да си починат, а след това да изпълнят минималната програма, която им бяхме дали. Надявам се да са в добро функционално състояние за етапа, в който се намираме, а той е доста първоначален. Виждат ми се амбицирани и мотивирани да работят. Клубът се постара да осигури всякакви условия за подготовка, затова ние като отбор трябва да се готвим по най-добрия начин. Най-важното за мен за избора на Дубай е, че няма има лоши дни и няма да има затваряне на терени и пропускане на мачове. Малко се преекспонира тази тема, защото разликата с Турция е вече съвсем минимална, защото цените навсякъде са високи. Но ти като отбор трябва да мислиш да подготвяш футболистите си на най-доброто възможно място, още повече когато си Левски. Тази тема е преекспонирана в България, защото ние често не оценяваме, че това са неща, които на другите отбори им се случват напълно нормално“, заяви треньорът на „сините“ относно предстоящия лагер в Дубай.

Той говори и относно новите попълнения Рикардиньо и Кристиан Димитров: „Двамата сами трябва да намерят своето място в отбора. Не съм от хората, които да кажат предварително дали ще са добри или лоши трансфери. Надявам се да се случат нещата, надявам се да се впишат в отборният стил и начин на игра и нашият колектив, който е силата на Левски, да избута определени футболисти в определени мачове като лидери или звезди, но по-важно е да имаме колектив на терена, да сме отбор, който работи като един. Двамата идват с общи амбиции. И двамата не са намирали дълго време игровия си ритъм. Кристиан дълго време не е тренирал, така че сега е моментът да потренира и да започне да играе, за да достигне нивото, което той може. Смятам, че има голям потенциал, който все още не е разкрил. Това, разбира се, ще зависи от отбора, от нас, треньорите, той докъде ще стигне. Важна е амбицията. Рикардиньо също нямаше толкова игрови минути в Гремио и в отбора, където бе преотстъпен, така че той също има мотивация да намери себе си, да покаже най-добрите си игри и ако може да направи следващата стъпка“.

„Ние трябва да продължим да изграждаме игровия стил, който имаме. Имаме да работим във фаза атака и във фаза защита. В атака пропускаме доста ситуации, с които можем да затворим мача. В защита от всяка грешка, която допускаме, се получава гола, затова там трябва да сме безупречни. Ще продължим да работим и в двете направления. Всеки от футболистите има накъде да расте и да се развива. Всеки от тях може да добави по нещо и ако го направи, отборътт ще изглежда много по-добре. Имаме изключително млад отбор, с добра сплав между млади и опитни. Имаме 2-3 играчи, които са достатъчно опитни, които да усещат пулса на тренировки, мачове и като цяло на футболен клуб Левски, а младите същевременно имат потенциал и качества, които трябва да разкриват и подобряват във всеки един ден. Левски има накъде да се подобрява, така че трябва да се готвим за сериозна година, в която да опитаме да се класираме при всички ситуации за евротурнирите и да можем да радваме най-вече хората с добра игра и себераздаване. Левски е важно да играе добре и да се раздава“, заяви той относно какво иска да постигне Левски през 2023-а година.

Стоилов коментира и ситуацията в клуба като цяло: „Иска ми се. Мисля, че вече Левски сглоби млад отбор с бъдеще. Смятам, че той ще може да се самоиздържа през 2023 г. и с постъпленията в клуба, и с предложенията към наши играчи. Левски създаде стил и начин на работа, показа авторитет и сила в игровите си действия. Когато един отбор играе добре, само тогава има интерес към негови футболисти. Когато има стил, качество, което интересува водещите отбори и тези с по-високи финансови възможности, тогава има предложения. Ако Левски лъкатуши в стила и играта си или играе „антифутбол“, играчите му няма да имат никаква цена. Миналият януари имаше предложения за 0 лева, този януари има за милиони“.

„Ако на този етап има предложение, което устройва клуба, всеки играч може да бъде продаде. Ако се състои изходящ трансфер, ще търсим входящ такъв, който пак да има по-лесна аклиматизация и да има перспектива да бъде следващият продаден играчи. Има огромна бройка млади играчи и в клуба, на по 16 и 17 години. От тях също зависи. Времето си минава, Левски трябва да показва млади играчи, но не може всичко да става даром. Често при мен младите играчи получават големи реверанси и подаръци и е време тези подаръци да се върнат към Левски. Ангажиментът на младите е да работят. Взехме трима-четирима на по 16-17 години, които тепърва ще бъдат лицето на Левски. Те трябва да гледат амбицията и желанието в опитните играчи, за да може и те да растат“, коментира той евентуални нови трансфери в клуба.

„Първото и най-важно, да са живи и здрави. Да продължи единството, обичта и подкрепата към Левски. Ние трябва да ги радваме с добри игри и победи. Ако продължим да вървим заедно, можем да направим много по-добри неща. Смятам, че феновете ще бъдат насвсякъде с отбора и дай Боже ние да ги дарим с повече радост“, пожела Стоилов на феновете на Левски за новата година. А къде тренира отбора в Дубай, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички