Станимир Стоилов направи равносметка на годината: Левски се върна към корените си и обединението си


Станимир Стоилов направи равносметка на годината: Левски се върна към корените си и обединението си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1141 0

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде обширно интервю пред официалния уебсайт на клуба, в което отговори на най-различни въпроси, зададени му от феновете на "сините".

Специалистът направи и своята равносметка за 2022 година

"Една труда, щастлива, емоционална и радостната левскарска година. Левски се върна към корените си и обединението си. Отборът си върна любовта на феновете, както и трофей след толкова много години. Левски си върна и футболната гордост на терена. Като завършек накрая имаше и резултати, които според мен ни показаха реално състоянието на отбора или превъзходството на отбора на терена. Общо взето една доста положителна година за клуба. За всички в отбора бе добър атестат за работата, че Левски успя да изчисти огромните задължения, които имаше към хора, личности, треньори и футболисти и т.н", каза Стоилов.

Мъри говори и щастливия момент при успеха в Купата на България над ЦСКА на 15 май

"Един от щастливите, защото почти няма мач или стадион, на който да съм бил с Левски и да не съм бил щастлив, като гледам любовта и уважението на хората към клуба и името "Левски". Върна се обичта и обединението, върна се и единството с клуба и най-важното - доверието на хората. Опитваме се максимално дълго хората да чуват истината - това, което винаги е било силно в Левски".

Какво не е успял да постигне Левски?

"Това, че Левски се отдалечи доста от лидерите в класирането. Не го очаквах и аз лично. На фона на играта, на фона на стила, който показваме, на фона на превъзходството, което имаме на терена - един доминиращ и горд Левски всеки един мач, просто резултатите по необяснима за мен причина за мен донякъде ни бягаха".

"Аз го наричам така - "Футболният Господ не беше благороден към Левски". Очаквах да сме много по-близко до лидерите, но явно това е и грешка на растежа. Но, като игрово поведение, като стил, като доминация на терена, мисля, че сме много близо до това да изградим доминиращ Левски, който да надиграва почти всички противници", добави още Мъри.

Вярата в светлото бъдеще

"С оглед на целия сезон, който изгледахме, мисля, че Левски е изключително близо да стане хегемон в българското първенство. Естествено, трябва да се донамести мозайката. Иначе футболистите, които притежаваме, всеки един мач, особено с лидерите, показаха, че могат да играят и по-добре, и наравно. Да, допускаме грешки".

"Имаме също така една интересна сплав от опитни и млади играчи. В нашия отбор се създаде възможност за част от младите играчи да играят постоянно. Ако се вгледаме по-реално - в трите позиции в средата на терена имаме само българи. Плюс вратарския пост - всеки мач гарантира участие на мимимум четирима българи в състава, което е доста положително. Виждате, че в нашия клуб сме се ориентирали основно към селекция с млади играчи. Мислим за бъдещето, мислим за следващите хора, които ще управляват клуба", посочи Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички