Елин Топузаков обясни за Борислав Рупанов и заяви: Младите трябва да работят с хъс и амбиция


Елин Топузаков обясни за Борислав Рупанов и заяви: Младите трябва да работят с хъс и амбиция
Снимка: Levski.bg

2551 0

В днешния 3 януари старши треньорът на дублиращия отбор на Левски - Елин Топузаков, изведе младите си футболисти за първа тренировка през 2023 година. Бившият централен бранител и наставник на "сините" говори пред "Gong" за целите и зимните планове на своя тим:

"Млади футболисти, които искат да се налагат в мъжкия футбол - би трябвало да са амбицирани и с много хъс и енергия да започват. Има настроение, след двайсетина дни почивка, да има така повече усмивки и да започваме с настроение", пожела си той.

"Подготовката ще протече на домашни условия тук на "Герена" до 22-и, когато заминаваме за десет дена в Поморие. На 14ти и 20-ти имаме контролни срещи тук на "Герена" със Сливнешки Герой и Марек. Още две контроли ще имаме на лагера в Поморие с Карнобат и Спартак Варна".

На въпрос дали се планират нови попълнения в дубъла на Левски или такива, които ще подсилят състава на Станимир Стоилов, Топузаков отговори: "Ами те вчера заминаха. Както се казва - дали сме свежа кръв и четирима души от юношите и от втория отбор заминаха с първия. Така оставаме с по-малък състав, но това е нашата цел да захранваме и помагаме на първия отбор. Пък всички по-качествени играчи в школата да вървят нагоре и да се качват при батковците".

"Чисто спортно-технически ние нямаме право да се изкачим във Втора лига, дори да спечелим групата. Това е така по закон на БФС, дублиращият отбор трябва да има достатъчно време във футбола, за да може да качва дивизии от по-долна в по-горна. Важни са не толкова класирането и резултатите, а да обучаваме младите на интензивен футбол и да следваме линията, която така и в първия отбор се следва успешно", допълни още бившият защитник и след това назова някои проблеми у младите:

"Малко е трудно с моите виждания и това, което показват младите футболисти. Те са малки и крехки и не могат да играят като професионалисти, които имат опит и самочувствие. Особено при гостуванията има фактори, които им влияят негативно. Те трябва да работят с хъс и амбиция, за да преследват мечтата си да станат професионални футболисти".

Топчо бе запитан и за 18-годишния нападател Борислав Рупанов, който записа 99 игрови минути за първия тим на Левски през есента, но не успя да отбележи гол. Наскоро се бяха появили слухове, че ще бъде пратен под наем да се обиграва, а вчера (2 януари) не замина на лагер в Дубай...

"Той е жив пример. Наистина той трябва да служи за пример на всички останали, че който се труди и работи добре бива забелязан и му се дава шанс в първия отбор. Борислав Рупанов остава тук във втория отбор, няма да му се търси преотстъпване, според мен, защото е близко до първия отбор и може да натрупа тези мачове, които са му нужни, за да вдигне още качеството", обясни Елин Топузаков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ясно е какво трябва да се случи, за да се завърне Асен Чандъров в Левски?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички