Станимир Стоилов се завърна в Левски


Станимир Стоилов се завърна в Левски
Снимка: LAP.bg

5916 0

Станимир Стоилов се завърна начело на Левски, след като е приел предложението на мажоритарния собственик Наско Сираков, съобщават "Тема спорт" и "Труд". Както SportLive съобщи още в края на месец май, Станимир Стоилов ще бъде треньор на Левски, но само в случай, че има финансова стабилност в клуба.

 Най-успешният треньор в новата история на сините се връща на "Георги Аспарухов" след 13 години. Под негово ръководство Левски стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА (сега Лига Европа) и стана първият български отбор в групите на Шампионската лига. По-късно Стоилов, работещ по това време в тандем със Сираков, беше освободен от тогавашния собственик Тодор Батков.

В последните дни Сираков многократно изтъкна, че Стоилов е единственият избор и единственият вариант за треньор, който може да помогне на отбора да тръгне нагоре. Левски стартира кошмарно сезона, като има четири поражения и само две победи.

Смята се, че треньорът е изчаквал утвърждаването на промените в ръководството на клуба, за да получи гаранции за стабилност и добра основа, върху която да развива идеите си. В понеделник това беше официализирано по време на Общото събрание на акционерите, като в Надзорния съвет влезе и представител на генералния спонсор на "сините" Palms Bet.

Първият мач на Стоилов може да бъде в петък в 11.00 часа, когато сините играят приятелска среща със Спортист (Своге). След прекъсването за националните отбор Левски гостува на Локомотив (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички