Ексклузивно: Станимир Стоилов е треньор на Левски


Ексклузивно: Станимир Стоилов е треньор на Левски
Снимка: LAP.BG

32948 0

Мечтата на феновете на Левски е напът да се сбъдне след години на трепетно очакване - SportLive.bg научи от сигурен източник, че Станимир Стоилов ще бъде новият треньор на "сините" и вече е започнал да работи по изграждането на новата визия на столичния гранд. 

Разговорът с опитния специалист води лично Наско Сираков, който паралелно води преговори и с новите собственици, които се очакват да поемат акциите на клуба. Настоящият бос на "сините" е дал гаранции на Стоилов, че клубът ще бъде обезпечен финансово и няма да има никакви проблеми при финализирането на преговорите с новите инвеститори в Левски. 

Именно отличните взаимоотношения между двамата са ключът към това Стоилов да се завърне на стадион "Георги Аспарухов", а и като цяло в българския футбол. До момента бившият защитник отказа не веднъж, а два пъти оферти от Лудогорец, едната от които през вече изминалия сезон.

По информация на Sportlive.bg, шампионите са били готови на всичко, за да го привлекат в Разград и са му предлагали нечувана за България заплата за треньор (около 1 милион евро годишно), но Стоилов в крайна сметка отказа, а "орлите" назначиха Валдас Дамбраускас. 

Сделката за Стоилов в Левски е "почти сигурна", като единственото препятствие вече е потенциален провал на преговорите за нов собственик на "сините". Въпреки че е получил гаранция за финансирането на Левски, едва ли Стоилов би останал в ситуация, в която клубът ще се бори за оцеляването си. Затова и новината все още не е потвърдена от клуба. Все пак на "Герена" са сигурни, че преговорите за собствеността ще завършат с благополучен край. 

Именно поради тази причина и Стоилов вече работи по селекцията на клуба, която ще бъде далеч по-мащабна от тази, която беше през последните година и половина, тъй като бившият национален селекционер ще разполага с бюджет за привличане на нови играчи с по-високи финансови изисквания. 

Също така Стоилов вече има идея кои играчи от настоящия състав иска да задържи, а клубът води начални разговори с футболисти, които в момента са част от Първа лига. 

Отново по информация на Sportlive.bg: В последния момент не кой да е, а отново Лудогорец е опитал да отмъкне Стоилов от Левски. Вижте подробности - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички