Станимир Стоилов: Ако Левски е достатъчно силен, няма да зависи нищо от противниците (ВИДЕО)


Станимир Стоилов: Ако Левски е достатъчно силен, няма да зависи нищо от противниците (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4134 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори пред журналисти на Летище София при завръщането на "сините" от зимната им подготовка в Дубай. 

"Общо взето сме доволни изцяло от лагера, от условията и от начина, по който бяхме посрещнати и от работата, която свършиха футболистите. Стараха се много. Това, което имахме като идеи, мисля, че сме го свършили. Сега най-важното е да се настроим на "българска вълна" и по най-добрия начин да стартираме в шампионата", започна Мъри и след това отговори на въпрос дали има нещо, за което съжалява:

"Най-вече контузията на Петрис, която ни остави с човек по-малко. Иначе другите... където имаше някакви дребни пропуски успяхме да ги отстраним на тренировка. Нямаме причини, поради която да не сме доволни от лагера".

Върху какво трябва да работи Левски?

"Напредваме в някои компоненти, най-вече контрола на топката и увереността в завършващата фаза, но все още трябва малко по-голямо самочувствие пред гола. Трябва да бъдем и по-безупречни във фаза защита, защото имаше мачове, в които твърде лесно допуснахме голове, макар да нямаше предпоставки за това нещо. Има още доста къде да работим, но е важно как ще стартираме".

Станимир Стоилов бе запитан и какво се е променило, след като Левски отказа да играе контролите с руснаци: "Падна класата на съперничеството. Други проблеми нямаше", категоричен бе той, а на въпрос за неустойките, които се дължат, отговори така: "Естествено, че ни притеснява, но и ние имаме да искаме неустойки, така че ще видим. Ще решим нещата по най-добрия възможен начин за клуба".

Конкуренцията в Първа лига

"Въобще не сме гледали българските отбори. Имаме си достатъчно наши чисто игрови проблеми, в тренировъчния процес... имахме достатъчно какво да вършим. Ще се опитаме да следим нашите противници по реда, по който ще играем срещу тях. Чак толкова да отдаваме значение на тяхната игра - по-важно е как ще се представим ние. В крайна сметка Левски иска да е водещ отбор, той и е водещ отбор, така че изцяло трябва да си оправим нашите грижи и нашите проблеми, без да гледаме другите дали са добри или лоши. Ако Левски е достатъчно силен, няма да зависи нищо от противниците".

"Значи имаме надежда, че вървим към по-добри времена"

"Приоритетите на Левски са да се изгради отбор. Щом това беше взето като решение, значи имаме надежда, че вървим към по-добри времена. Виждате сами какви драстична разлика има с интереса към нашите играчи - това показва добрата ни работа. От много години не е имало интерес за наши играчи на такива цени. Надяваме се, че от лятото ще можем да надграждаме и трябва да запазим най-добрите си играчи. Имаме бюджет, който стриктно спазваме. На този етап е важно всички да са здрави. От тук нататък, ако Левски надгражда, трябва да добавя повече класа. Ако имаме по-добри финансови възможности, клубът трябва да търси играчи, които да правят разликата. Най-силните отбори си позволяват всякакви видове трансфери, а ние продължаваме да мислим за съществуването на клуба. Но пак казвам човек каквото си направи, никой друг не може да му го направи. Ние се доведохме през годините до тук, сега ние ще трябва да изтърпим всичката мъка, за да вървим напред", каза още Стоилов на Летище София.

За финал треньорът на Левски коментира лаконично възникналия скандал около изказването на Георги Иванов - Гонзо, срещу което клубът излезе с позиция.

"Моята позиция не се различава коренно от позицията на клуба. Георги Иванов е легенда и такъв ще си остане, никой не може да го свали от пиедестала, но друг е въпросът - в нашия клуб също има играчи от така наречените "с друг цвят на кожата".

*Още новини за Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички