"Спешни мерки": И от МВР скочиха за мача Левски - Шкупи, ще има спиране на движението в София


"Спешни мерки": И от МВР скочиха за мача Левски - Шкупи, ще има спиране на движението в София
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5439 0

От Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" към Министерството на вътрешните работи излязоха със специално съобщение за мача на Левски в Лигата на конференциите. Както е известно, "сините" посрещат на "Георги Аспарухов" Шкупи в мач-реванш от втория квалификационен кръг, след като спечелиха първия с 2:0.

В съобщението се посочват какви мерки ще бъдат взети от униформените преди, по време на и след срещата между двата отбора. Тя е определена като рискова. Съобщава се, че е възможно в следобедните часове да възникне временно затруднение в движението в центъра, като е допълнено, че то ще бъде поетапно спирано и възстановявано.

Ето и цялото съобщение без редакторска намеса:

"За 3 август от 20 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ в София е предвидено да се играе втората футболна среща от „Лига на конференциите“ между отборите на ПФК Левски и ФК Шкупи /Северна Македония/.

С оглед възникнало напрежение на първата футболна среща състояла се в Р Северна Македония, Европейската футболна централа е предприела спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между ПФК Левски и ФК Шкупи (Р Северна Македония). Във връзка с това, от страна на отбора домакин билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба и те няма да бъдат допускани на спортното съоръжение.

Униформените ще следят и оказват съдействие на ангажираната охранителна фирма за недопускане на зрители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия, във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждането на срещата.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 18 часа, като феновете на „Левски“ ще бъдат допускани на всички сектори.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на столицата.

Възможно е в следобедните часове да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, като то ще бъде поетапно спирано и възстановявано" - написаха от пресцентъра. Междувременно стана ясно, че наръганият левскар от първия мач си идва в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички