Спас Русев опрощава дългове на Левски при едно условие


Спас Русев опрощава дългове на Левски при едно условие
Снимка: БГНЕС

3826 0

Бившият собственик на Левски Спас Русев е склонил да отпише парите, които е давал като заеми на „сините“, съобщава „Тема спорт“. В края на миналата седмица се е провела среща между бизнесмена, почти сигурния нов собственик на клуба Наско Сираков и Константин Папазов.

На въпросната среща Спас Русев е уверил Сираков, че голяма част от задълженията на Левски ще отпаднат, ако наистина бившият голмайстор е човекът, който получи акциите на „Герена“. Мажоритарният пакет с 86.6% от дяловете на Левски пътува към София, но Васил Божков така и не е обявил кой ще ги получи. Въпреки това, Наско Сираков вече е работи като собственик на 26-кратните шампиони и е начертал план за спасението на клуба, който включва значително намаляване на дълговете на Левски.

Спас Русев бе собственик на „сините“ между август 2016-та година и началото на 2019-та година. В началото бизнесменът обеща козирка и ново табло на „Георги Аспарухов“, но стадионът не дочака кой знае какви подобрения, а вместо това получи ново име - "Vivacom Арена Георги Аспарухов". Впоследствие Спас Русев прехвърли част от акциите си на Даниел Боримиров, превръщайки го във втория по големина акционер в клуба. След напускането на Русев в началото на 2019-та година назначеният нов изпълнителен директор на Левски Павел Колев обяви, че дълговете на тима са над 30 милиона лева.

За 6-ти юни е насрочено Общо събрание на Левски. На него ще стане ясно дали Наско Сираков ще бъде новият главен акционер на „сините“ и дали Спас Русев ще бъде освободен от отговорност, като опрости дълговете на клуба. А ето какво каза Наско Сираков по повод евентуална среща с братя Домусчиеви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички