Икономист прогнозира: За Левски има сценарий с нов спонсор


Икономист прогнозира: За Левски има сценарий с нов спонсор
Снимка: БГНЕС

2613 0

Икономистът и спортен мениджър Васил Кирков коментира случващото се в Левски и по-конкретно дали е възможно футболът да се развива без модела "бащица", а с помощта на други начини за финансиране. Именно това е големият въпрос в последните месеци - дошло ли е времето за смяна на управленския модел.

"Няма да загине, има и други модели за финансиране, а едноличното управление на собственик и спонсор в едно не е единственият възможен вариант", заяви Виктор Кирков пред БНР. Тези модели засега се неоползотворени от клубовете и са своеобразен скрит потенциал, според неговите думи.

"За Левски вероятно има подготвен сценарий със спонсорство на голяма международна компания", прогнозира Кирков. Според Кирков има два модела на развитие – единият е за отборите с многобройна публика, който може да разчита на солидно финансиране от феновете. За другите отбори бъдещето е единствено в изграждане и продажба на играчи. А какво последно написа Васил Божков относнп Левски и акциите на клуба -вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички