Спас Русев: Левски минава на друга сцена - с европейски треньор и играчи


Спас Русев: Левски минава на друга сцена - с европейски треньор и играчи
Снимка: Официален сайт на Левски - https://levski.bg/

1657 0

Собственикът на Левски Спас Русев разясни всичко около смяната на треньора и назначението на Делио Роси начело на тима. Той разкри, че лично е водил разговорите и с италианеца, и с Аврам Грант. И при този процес е имало прозрачност, всеки е знаел за другия.

Русев разкри, че договорът на Роси е за две години с опция за продължаването му. Първата си тренировка той ще проведе във вторник, а първият му мач ще е срещу Дунав (Русе).

Бизнесменът сподели, че Роси го е спечелил с думите си: "Ако търсите мениджър, някой да ви обещае непостижими неща, не съм аз. Ако търсите човек, който да гради отбор, аз съм готов да се заема".

Италианският треньор е обсебен от футбола и от отбора, който води. Той е заявил, че не го интересува къде ще живее, защото 20 часа в денонощието прекарва на стадиона.

Русев обясни и защо е решил да бъде сменен Николай Митов, на когото е много благодарен.

"Благодаря на Николай Митов, който абсолютно професионално си изпълняваше задълженията. Всеки друг би си тръгнал. Ние не го сменяме, защото е слаб треньор, той винаги ще е част от Левски. Отборът просто минава на друга сцена, искаме европейски треньор, европейски играчи, за да наваксаме това, което сме пропуснали в последните 10 години", каза босът на "сините" в ефира на "Дарик".

Делио Роси пристига в понеделник с целия си щаб, който ще е от трима-четирима души.

Собственикът на Левски обясни, че договорите с траньор и футболисти са "в разумни финансови параметри".

Русев обяви и своята цел след привличането на новия треньор: "Искам Левски да играе красив футбол и да върнем феновете на стадиона".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички