Солена глоба, наказание и предупреждение от УЕФА за Левски след мача в Скопие


Солена глоба, наказание и предупреждение от УЕФА за Левски след мача в Скопие
Снимка: facebook / levskiofficial

4748 0

Левски получи сериозно наказание от УЕФА след двубоя в Скопие срещу Шкупи. Заради "дискриминационно поведение" от страна на "сините" фенове от "Герена" ще трябва да платят глоба в размер на 40 хиляди евро.

Освен това от европейската футболна централа забраняват на столичния тим да продава билети на феновете си за следващо гостуване в мач от европейските турнири. Има и предупреждение, което гласи, че при ново провинение стадион "Георги Аспарухов" ще бъде частично затворен.

Ето и цялото съобщение от Левски:

"Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ФК Шкупи“ – „ПФК Левски“ на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

„ПФК Левски“ получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу „ФК Шкупи“ в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб".

След случилото се около първия мач в Скопие от УЕФА забраниха да има гостуващи фенове в София. А билетите бяха разграбени за минути от "сините" фенове, като ще бъдат пуснати и допълнително в Сектор "Г".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички