След здрава битка и късна драма Славия отстрани Левски от Купата на България


След здрава битка и късна драма Славия отстрани Левски от Купата на България
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

5040 0

Отборът на Левски отпадна от Купата на България, след като в здрав и драматичен сблъсък от 1/4-финалите загуби като гост на Славия с резултат 2:1. И трите попадения паднаха в заключителните 15 минути на срещата, когато първо "белите" откриха, след това "сините" изравниха, а в 89-ата минута домакините все пак се добраха до победата, без да се налага да играят продължения.

Славия започна по-силно срещата, като още в самото начало застраши вратата на своя съперник. Андреа Христов и Димитър Рангелов стреляха опасно към вратата на "сините", но не постигнаха търсения резултат. След това Левски успя да изравни играта, а Робърта и Димитров пробваха рефлексите на Светослав Вуцов, който внимаваше.

До края на полувремето имаше повече битка по терена, отколкото футбол. Зарядът на дербито даде отражение в единоборствата на заснежения терен, които доведоха до няколко жълти картона. Рангелов, Вълчев, Патев и Макрилос видяха жълтия цвят за Славия, а Юруков бе санкциониран от "сините". Гостите претендираха, че Димитър Рангелов трябва да бъде изгонен, но съдията му показа само жълт картон (подробности тук).

Втората част продължи по начина, по който завърши и първата - с повече битка в средата на терена и по-малко реални заплахи пред някоя от двете врати. Главният арбитър на срещата раздаде още два жълти картона, с които се опита да успокои страстите на терена. Те бяха за Гандри и Райнов.

В 78-ата минута Славия изненада своя гост и откри резултата. След разбъркване в наказателното поле Питър Макрилос успя да достигне до топката и да нанесе удар към вратата, при който стражът Звонимир Микулич нямаше как да се намеси - 1:0!

Левски все пак се събра и в 86-ата минута успя да стигне до изравнителен гол. Влезлият като резерва Марин Петков вкара страхотно попадение и върна "сините" в мача - 1:1! Само три минути по-късно обаче Левски беше попарен от ново попадение. Калоян Кръстев успя да промуши топката в мрежата на гостите и да донесе победата на Славия - 2:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

И двата тима спечелиха срещите си през уикенда, като "белите" надиграха Монтана с 2:1, а Левски обърна Ботев (Враца) като гост и спечели с 3:1. Славиша Стоянович изпитва доста проблеми в защита, като отсъстващи са Начо Монсалве и Ребин Сулака, както и левият бек Фейсал Рерас. Това ще наложи връщането на Тома Даске в стартовия състав.

Александър Тарханов също се оплаква от кадрови проблеми. Срещата пропуска поради наказание Емил Стоев. Очаква се на негово място мача да започне Ивайло Димитров, който има три гола срещу Левски в последните двубои между двата тима.

"Белите" имат надмощие срещу градския си съперник в двубоите за Купата. Двата отбора са се срещали 14 пъти, като Славия има 6 победи срещу 3 за Левски. Столичните клубове са играли два финала помежду си, като и двата са спечелени от Славия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: 13. Светослав Вуцов, 4. Петър Патев, 75. Надер Гнадри, 55. Андреа Христов, 19. Филип Антовски, 9. Калоян Кръстев, 77. Георги Вълчев, 83. Александър Златков, 7. Петер Макрилос, 10. Радослав Кирилов, 8. Димитър Рангелов

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 6. Ивайло Найденов, 8. Симеон Славчев, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 19. Билал Бари, 28. Тома Даске, 77. Илия Юруков, 79. Мартин Петков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички