След протоколен реванш: Левски знае първия си европейски съперник


След протоколен реванш: Левски знае първия си европейски съперник
Снимка: Lap.bg

2467 0

За втора поредна година Левски ще играе в квалификациите на Лига на конференциите и вече знае първия си европейски съперник през този сезон. "Сините" ще се изправят срещу македонския Шкупи, след като в протоколен реванш срещу Хегелман. 

Двата тима завършиха наравно 0:0, но в първата среща в Литва макендският тим смачка своя домакин с 5:0. Така с общ резултат Шкулпи си "уреди среща" с 26-кратния шампион на България. 

Кога са мачовете на Левски срещу Шкупи? 

Левски ще има домакинско предимство в сблъсъка, след като първата среща е в Македония и "сините" ще знаят какъв резултат им е необходим, за да продължат напред. 

Левски не е фаворит в сблъсъците с Шкупи

Мач №1 между двете селекции се очаква да е в четвъртък (27.07), а от УЕФА все още не са обявили официален час на двубоя.  Реваншът е седмица по-късно на стадион "Георги Аспарухов". За него от европейската футболна централа са уточнили, че ена 3 август от 20 часа. 

На теория, Левски влиза като "аутсайдер" в сблъсъка, тъй като беше "непоставен" в жребия за мачовете от втория квалификационен кръг. 

Шкупи завърши на второ място в македонския шампионат през миналия сезон, след като година по-рано стана шампион. Отборът определено не е за подценяване, след като беше създаден през 2012 година, а вече е фактор в макендоския футбол. 

Точно преди да започне европейската си компания обаче Левски беше сполетян от лоша новина, след като се оказа, че един от най-важните играчи иска да напусне клуба и няма да поднови договора си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички