След оставката на Живко Миланов: Какво следва за Левски?


След оставката на Живко Миланов: Какво следва за Левски?
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

6995 0

След четири загуби в първите пет мача в Левски се случи най-резонният ход: Живко Миланов пое отговорност и подаде оставка. Наставникът на "сините" заяви след загубата от Ботев Пловдив, че е изразил готовност пред клуба да се оттегли, като крайното решение вече е изцяло в ръцете на ръководството.

Дали слабите резултати на Левски се дължат (само) на Живко Миланов, е въпрос, на който не може да има категоричен отговор. Факт е, че една подобна треньорска рокада може да се отрази положително на отбора - футболистите да получат една "нова емоция, да им се вдъхне малко живот", както се изрази Миланов.

"Трябва да си поемем вината, както и аз. На момчетата им е нужна мотивация. Бих си поел отговорността. Подавам си оставката, а утре ръководството ще реши. Аз никога не съм бил старши-треньор. Опитах се да помогна до един момент, но сега момчетата сами трябва да излязат от тази дупка.

Аз съм сигурен, че ще го направят. Просто е нужно постоянство. Не може един мач да играеш на добро ниво и в следващия да паднеш долу. Казах на футболистите, че вината, която трябва ще я поема, но те остават в тази съблекалня. Утре ще се прецени какво ще се случи. Ръководството на Левски ще вземе решението", каза Живко Миланов след мача с Ботев.

Има ли обаче полезен ход пред ръководството на Левски? Според източници на SportLive "сините" водят разговори с евентуален нов треньор от няколко седмици, но засега няма особено развитие в преговорите. Това означава, че е по-вероятно ръководството на Левски да задържи Живко Миланов на поста, докато се договорят с бъдещия треньор на клуба.

Миланов на практика беше единственият треньор, който поиска да поеме Левски в трудната финансова ситуация, в която е изпаднал клубът. Той беше помощник на Славиша Стоянович, който се разболя тежко от коронавирус. За него престоят в Левски като треньор е ценен опит, който ще му бъде от полза вбъдеще. И той, и футболистите се учиха в движение, но Левски се нуждае и от резултати.

Не е тайна, че любимецът на "синята" публика Станимир Стоилов е един от вариантите за нов треньор на Левски. Но той е "вариант" от поне няколко години и така и не се стига до него. Стоилов се беше разбрал с мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков да поеме отбора, но с гаранции, че "сините" ще имат финансова стабилност - такава, каквато обещаваше Джоузеф Диксън. Неговите обещания обаче си останаха в миналото.

В последните дни и седмици отново се заговори, че Мъри ще се завърне на "Герена". От среща с феновете, през среща с генералния спонсор, до едно-единствено условие от Стоилов към Левски. Очевидно е, че Станимир Стоилов има желание да работи в името на Левски, но той иска да е сигурен, че условията му за работа ще бъдат адекватни и ще му позволят да разгърне идеите си на "Герена".

Съвсем наскоро Станимир Стоилов коментира, че когато играчи и треньори се сменят постоянно, работата е ясна. Това е знак не само към Левски, но и към всички български клубове. Футболните успехи по нашите ширини няма да се завърнат, докато продължава да се работи на парче.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички