Ботев Пловдив задълбочи кризата в Левски, ново поражение за "сините" в Първа лига


Ботев Пловдив задълбочи кризата в Левски, ново поражение за "сините" в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

8403 0

Столичният гранд Левски продължава да копае дъното в Първа лига, след като загуби гостуването си на Ботев Пловдив с 3:1 в дербито от петия кръг на Първа лига. Едно нарушение секунди преди края на първата част преобърна мача за "сините", които бяха обречени на четвърта загуба от началото на сезона.

В 12' гол на Антоан Бароан бе отменен от ВАР поради засада. В края на първата част Галчев извърши нарушение като последен в отбрана и получи директен червен картон, а главният арбитър отсъди дискусионна дузпа, при която останаха съмнения къде точно е извършено нарушението.

11-метровият наказателен удар беше реализиран от завърналия се в игра след дълго отсъствие Тодор Неделев. През втората част Ботев вкара нови две попадения, като едното бе автогол на Симеон Славчев, а второто - гол на Бароан. Левски върна един гол от дузпа чрез Радослав Цонев, но до края нямаха време и сили за повече попадения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ботев стартира много силно мача, като още в първите минути създаде няколко положения за гол пред вратата на Николай Михайлов. Натискът на "канарчетата" даде резултат в 12-ата минута, когато Антоан Бароан вкара топката в мрежата на "сините", но след намесата на ВАР попадението бе отменено поради засада.

Седем минути по-късно завърналият се в игра Тодор Неделев опита удар от дистанция, но Николай Михайлов внимаваше и спаси. Малко след това Георги Миланов обстрелва вратата на Ботев от разстояние, но Аргилашки се намеси. В 33-ата минута Левски изпусна чисто положение за гол, след като Христос Шелис не успя да вкара от непосредствена близост.

В самия край на първата част се разви най-лошият сценарий за Левски. "Сините" останаха с човек по-малко на терена, след като Патрик-Габриел Галчев извърши нарушение срещу Бароан като последен в отбрана, и то в наказателното поле (макар и да останаха съмнения за това). Съдията изгони Галчев с директен червен картон, а зад бялата точка застана Тодор Неделев, който откри резултата - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Мартин Петков стреля опасно, но стражът на домакините се намеси. В 65-ата минута Ботев Пловдив сложи точка на спора, след като Симеон Славчев си отбеляза автогол - 2:0! В 75-ата минута Димитър Тонев намери Бароан, който успя да покачи на 3:0!

Три минути по-късно Левски върна едно попадение. "Сините" си спечелиха 11-метров наказателен удар, който беше реализиран от Радослав Цонев - 3:1! До края на срещата двата отбора не успяха да си вкарат повече попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев Пловдив: Аргилашки, Генев, Супрайен, Конате, Минков, Бароан, Рабей, Мартенс, Току, Неделев, Илиев

Левски: Михайлов, Галчев, Славчев, Шелис, Горанов, Найденов, Б. Цонев, Миланов, Бари, Димитров, М. Петков

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Пловдивчани започнаха сезона доста стабилно с победи над Пирин (2:1) и Славия (1:0). "Канарчетата" допуснаха поражение от Черно море (0:2), а с Ботев Враца завършиха наравно 1:1. Сега момчетата на Азрудин Валентич излизат за нов успех, като в тима няма кадрови проблеми.

Левски стартира сезона с 3 поредни загуби от Славия, Ботев Враца и Арда. В срещата с Царско село "сините" спечелиха първите си 3 точки през сезона. Единственият проблем пред Живко Миланов е контузията на Христофор Хубчев. Очаква се като титуляр да се завърне Радослав Цонев, който се възстанови от травма.

В исторически план Левски има предимство срщеу Ботев. "Сините" имат 77 победи, 41 са успехите за Ботев и 23 мача са завършили наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички