След молбата на Сираков към Борисов: Държавата подарява "Герена" на Левски за 35 години, ще има и ремонт


След молбата на Сираков към Борисов: Държавата подарява "Герена" на Левски за 35 години, ще има и ремонт

4752 0

Държавата ще даде стадион "Георги Аспарухов" на Левски, съобщава "Дневник" след справка в актуализирания от правителството план за концесиите в периода 2021-2027 г. Срокът на концесионния договор е за 35 години, а чрез него "сините" ще трябва да довършат сектор А и да изградят изцяло нови три сектора.

Преди планът да бъде актуализиран, в първоначалния му вид от 20 януари, подобна точка отсъстваше. Тя е вкарана по съвпадение с искането на собственика на Левски Наско Сираков за държавна помощ за довършване на сектор А.

Според документа в договора ще бъдат записани два срока за изпълнението на задачата. Най-късно до пет години след влизането му в сила ще трябва да бъдат приключени довършителните работи по съществуващата нова трибуна (сектор А) и да се ремонтира и разшири съществуващият паркинг. Най-късно десет години след подписването на договора ще трябва да са готови другите три трибуни и нов паркинг, допълва още "Дневник".

Припомняме, че в началото на този месец Сираков сподели, че е отправил молба към министър-председателя Бойко Борисов да подкрепи отбора в изграждането на козирка и сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" (вижте подробности).

Сираков призна, че е говорил още през лятото с Борисов за завършването на стадиона, а в първите дни на новата година пък сините са внесли официално писмо до Министерския съвет, Борисов и областния управител, за да бъдат отпуснати пари на "сините" да си оправят козирката, както и сектор А.

"Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на младежта и спорта Красен Кралев да установи дали отправеното в писмото искане отговаря на условията за финансово подпомагане на дейности по строителство, ремонт и поддръжка на спортни обекти по реда на Закона за физическото възпитание и спорта" - отговарят от пресслужбата на Министерския съвет, когато от "Дневник" ги запитват за въпросния иск от Сираков.

През 2017 г. имаше полемики след разследване на Би Ти Ви, показало, че сините ползват "Георги Аспарухов", без договор и без да плащат наем. Тогава областната управа на София, в чиито активи е съоръжението, заявиха, че държавата пък всяка година плаща около 80 000 лева за данъците на комплекса, напомнят още от "Дневник".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички