Сираков: Трябва да обяснят на Роси защо публиката пее "Сините в атака"


Сираков: Трябва да обяснят на Роси защо публиката пее "Сините в атака"
Снимка: БГНЕС

2243 0

Легендата на Левски Наско Сираков се изказа критично относно стила на наставника на "сините" Делио Роси. Според Сираков, някой трябва да обясни на италианеца значението на рефрена "Сините в атака" и че е недопустимо да играят с 11 души в наказателното поле. 

"Ясно е, че отбор не се прави за 3 месеца, но Спас Русев положи доста усилия относно селекцията. Казах му, че е необходимо през зимния трансферен прозорец да привлече още класни попълнения. Явно е, че собственикът е бил по някакъв начин разочарован, за да вземе нещата в свои ръце и да прави селекция. Не вярвам да е оставил тотално Даниел Боримиров в миманса", сподели Сираков пред "Тема спорт".

"Когато ме поканят, винаги ходя на мачовете на тима и то с най-голямо удоволствие. Трябва хората в Левски да обяснят на Делио Роси каква е идеологията на клуба. Неслучайно публиката пее "Сините в атака". Не може при 0:0 на "Герена" 11 човека да са зад централната линия. Аз такъв Левски никога не съм гледал през живота си. Просто на човека трябва да му се обясни, че тимът не може да играе по този начин. А и няма да постигне успехи. Казвам си мнението, не искам да съдя човека. Още повече, че той дойде в заварено положение. Само че не приемам и подобни приказки от рода: "Няма да броим точките сега, а през май". То вече няма смисъл да ги броим, какъв месец май? И кой точно май ще ги броим? Това са клишета, които ме дразнят. Да му направят селекция, да си проведе подготовка и ще видим. Но засега нещата не вдъхват голям оптимизъм", допълни още легендарният голмайстор. 

Той не спести остри думи и към съдийския наблюдател Марк Бата. "Оня индианец идва тук веднъж на три месеца и като на туземци ни обяснява разни неща, а всъщност реферите, освен че са се вталили, нямат положително развитие. Вижда се, че грам не е помогнал на съдийството. Не виждам нито един български съдия да свири сериозен мач в Европа. А точно това е показателно. Идва тук на три месеца и май само си прибира заплатата. Това е първото нещо, което ще кажа на Боби Михайлов, като го видя. Той е бил призван да помогне на съдийството, но виждаме, че той грам не е помогнал. С изключение, че може би ги е вкарал по-добра физическа форма, защото преди имаше доста по-дебели рефери".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички