Сираков посочи какво дърпа Левски финансово надолу, обяви нужната сума за момента


Сираков посочи какво дърпа Левски финансово надолу, обяви нужната сума за момента

1725 0

Президентът на Левски Наско Сираков отново изказа големи притеснения относно финансовото състояние на клуба. Той дори определението по-тежко, откакто се завърна на "Герена". Сираков посочи, че най-големията проблем са текущите задължения към НАП, които текат от февруари месец и вече са около 4-5 млн. лева. Те нямат общо с тези 143 хиляди, които феновете на "сините" плащат всеки месец.

"Мисля, че ситуацията сега е още по-тежка. Разбира се, за НАП до момента вече няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим. Те поемат върху себе си тази тежест и се справят превъзходно. Ние имаме две различни задължения, едното е споразумението - 3 години по 143 хиляди всеки месец. Другите са текущите задължения, които се трупат от февруари насам и са доста. Имахме сериозен проблем с НАП през последните два дни. Радостното е, че стигнахме до споразумение", заяви Сираков пред БНТ.

"Аз винаги съм казвал, че при нас не са толкова решаващи проблемите със старите задължения, с тях ще се справим. Големите задължения са от последните 4 месеца. Надявам се, но трудно ще се измъкнем от тази ситуация, но аз вярвам. Около 4-5 млн. са тези към НАП. Вярвам, че ще се измъкнем, защото това, което направиха феновете е без аналог и това ни задължава да се справим.

Няма да е лесно, но все още ни пречат всички обстоятелства - пандемията, ограниченията на феновете да ходят на мачове, някои закони, предложени в Народното събрание. И това притеснява големите фирми и спонсори. Законът за хазарта, който накара да се ослушват и отблъсна фирмите с тази дейност, а те са най-големите спонсори. Всеки ден имам разговори и срещи с потенциални спонсори. И близо, и далеч сме, един особено по-сериозен договор не става от днес за утре. Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори многократно, но ще излъжа, ако кажа, че сме на финалната права - и големи, и малки. Аз затова се срещам с много фирми, защото не смятам, че Левски се нуждае от един спонсор. Напротив, по-добре 10 по-малки, от 1 голям", допълни той.

А какво е желанието му за телевизионните права и как да се сформира сумата, която Левски да получава от тях - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама