Сираков посочи какво дърпа Левски финансово надолу, обяви нужната сума за момента


Сираков посочи какво дърпа Левски финансово надолу, обяви нужната сума за момента
Снимка: Официален сайт на Левски

2528 0

Президентът на Левски Наско Сираков отново изказа големи притеснения относно финансовото състояние на клуба. Той дори определението по-тежко, откакто се завърна на "Герена". Сираков посочи, че най-големията проблем са текущите задължения към НАП, които текат от февруари месец и вече са около 4-5 млн. лева. Те нямат общо с тези 143 хиляди, които феновете на "сините" плащат всеки месец.

"Мисля, че ситуацията сега е още по-тежка. Разбира се, за НАП до момента вече няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим. Те поемат върху себе си тази тежест и се справят превъзходно. Ние имаме две различни задължения, едното е споразумението - 3 години по 143 хиляди всеки месец. Другите са текущите задължения, които се трупат от февруари насам и са доста. Имахме сериозен проблем с НАП през последните два дни. Радостното е, че стигнахме до споразумение", заяви Сираков пред БНТ.

"Аз винаги съм казвал, че при нас не са толкова решаващи проблемите със старите задължения, с тях ще се справим. Големите задължения са от последните 4 месеца. Надявам се, но трудно ще се измъкнем от тази ситуация, но аз вярвам. Около 4-5 млн. са тези към НАП. Вярвам, че ще се измъкнем, защото това, което направиха феновете е без аналог и това ни задължава да се справим.

Няма да е лесно, но все още ни пречат всички обстоятелства - пандемията, ограниченията на феновете да ходят на мачове, някои закони, предложени в Народното събрание. И това притеснява големите фирми и спонсори. Законът за хазарта, който накара да се ослушват и отблъсна фирмите с тази дейност, а те са най-големите спонсори. Всеки ден имам разговори и срещи с потенциални спонсори. И близо, и далеч сме, един особено по-сериозен договор не става от днес за утре. Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори многократно, но ще излъжа, ако кажа, че сме на финалната права - и големи, и малки. Аз затова се срещам с много фирми, защото не смятам, че Левски се нуждае от един спонсор. Напротив, по-добре 10 по-малки, от 1 голям", допълни той.

А какво е желанието му за телевизионните права и как да се сформира сумата, която Левски да получава от тях - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички