"Символ на едно необикновено и романтично време" - Левски почете паметта на Гунди и Котков


"Символ на едно необикновено и романтично време" - Левски почете паметта на Гунди и Котков
Снимка: Официален сайт на Левски

3393 0

Днес се навършват 52 години от гибелта на двама от най-легендарните български играчи - Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. Любимците на цяла на "синя" България, а и не само, загиват трагично в катастрофа при прехода Витиня.

От Левски излязоха със специално съобщение, посветено на двете си легенти, а по-късно днес от клуба ще поднесат венци и цветя. Поклонението ще се състои на Централни софийски гробища.

На 30 юни 1971 година - Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков пътуват от София за Враца, където са поканени да участват в мач по случай 50-годишнината на местния Ботев, с колата на Гунди Алфа Ромео - Джулия. Около 11:30 часа в прохода Витиня алфата се врязва в резервоара на товарен автомобил.

Ето и какво написаха от Левски за трагичния повод:

Днес се навършват 52 години от трагедията на Витиня. Денят, в който България загуби големите спортисти и личности Георги Аспарухов и Никола Котков.

Двама гениални футболисти - символ на едно необикновено и романтично време. Те бяха и остават носители на изключителни човешки качества. Мяра за доблест и чест!

Историята им ще се разказва вечно, а споменът ще бъде все така жив, за да пребъдат в паметта на поколенията със своя чар и елегантност.

За нас остава да следваме ярката им светлина в опит поне малко да се докоснем до величието им.

Поклон пред паметта на незабравимите Георги Аспарухов и Никола Котков".

А само в Sportlive.bg може да видите как вестник "Старт" отразява смъртта на двете легенди на българския футбол Георги Аспарухов и Никола Котков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички