Ще вкара ли и Гонзо Стойчо в историята?


Ще вкара ли и Гонзо Стойчо в историята?
Снимка: БГНЕС

1794 0

ЦСКА и Стойчо Младенов се намират в уникална победна серия срещу вечния съперник Левски. "Червените" наредиха пет поредни успеха над "сините", а специалистът от село Плоски в събота ще гони седма победа поред.

Стойчо обаче е изправен пред още един рекорд. Той може да се превърне в човека, който е бил петима различни треньори на Левски за има-няма две години. До момента в серията си Младенов надигра последователно Илиан Илиев, Антони Здравков, Елин Топузаков и Пепе Мурсия. В събота дали Стойчо ще напише нова глава в историята на дербито, зависи само от петия му съперник на пейката - Георги Иванов. Гонзо е човекът, който най-добре разбира заряда в дербито, но въпросът е може ли да го предаде на играчите си и могат ли те да го опазят от грешките, които допуснаха предшествениците му.

Серията на Стойчо Младенов започна през есента на 2012 година срещу Илиан Илиев. Джуджето вече се печеше на бавен огън на "Герена", а голът на Серж Нюаджи засили жарта под бившия треньор на Берое. Това беше първият гол на Нюаджи в професионалната му кариера, а солидна подкрепа за него той получи от вратаря Пламен Илиев и недоразумението на левия бек на "сините" Ромейн Ели. След загубата в дербито Илиев усети напрежението да си треньор на Левски и постепенно започна да допуска грешки, които в крайна сметка доведоха до логичното му уволнение.

Това, което се случи на Джуджето, обаче е нищо в сравнение с онова, което изстрада Тони Здравков. Сухия остана в историята като първият треньор на Левски, когото Стойчо би три пъти поред, без да допусне гол. И всичко това се случи в един сезон. Хеттрикът на Младенов започна с онова 3:0 през миналия октомври, когато само за 6 минути "червените" нокаутираха Левски. Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров наказаха неориентираната и бавна "синя" отбрана. Сърбинът и Бадема развинтиха Данчо Милиев и наемника Алехандро Перес, а Апата се разписа след неразбирателство между двамата. За следващата победа основен виновник беше отново Бадема с активното съдействие на Станислав Ангелов. Пелето първо изпусна, а след това и глупаво срита Тони Силва в наказателното поле на "сините". Гъргоров не успя да литне Блажевич в обратния ъгъл, но ударът нан Бадема все пак беше достатъчно силен, че да донесе третия пореден успех на Стойчо над "сините". Последната победа за Младенов над Сухия донесе Пламен Крачунов в последната секунда на дербито през пролетта на миналия сезон.

Здравков се отчая тотално от представянето на своите в срещата и предаде щафетата на Елин Топузаков за последното дерби за сезона. Топчо обаче също беше отнесен с 1:3, а след края на мача призна, че Левски е загубил духа си за дербитата. Единственото положително от този мач беше, че Левски прекъсна срамната серия от 8 часа без гол срещу вечния съперник благодарение на юношата Радослав Цонев.

Това, което се случи на испанеца Пепе Мурсия, пък едва ли се нуждае от припомняне. На "Герена" от първия момент не бяха уверени в треньорските възможносит на Мурсия, а головете на Антон Карачанаков и Серджиу Буш бяха най-малкото, с което "испанският" Левски се отърва.

Това, което се набива в очи от серията на Стойчо, е, че тя е сериозно подпомагана от "синята" защита. В последните 6 мача за първенството Левски не е изиграл мач срещу ЦСКА, в който някой от бранителите да не е допуснал глупава грешка. Така че, ако Гонзо иска да запази ореола си на кошмар за "червените", трябва сериозно да работи с карето, на което смята да заложи в събота. В противен случай и той ще се превърне в един от тези, които помогнаха на Стойчо Младенов да напише новата история на вечното дерби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички