Шефът на НАП: Сметките на Левски са запорирани, но имат разрешение за неотложни плащания


Шефът на НАП: Сметките на Левски са запорирани, но имат разрешение за неотложни плащания
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6037 0

Директорът на НАП Борис Михайлов е дал разяснения относно ситуацията със задълженията на Левски към приходната агенция. "Сините" дължат около 11,5 милиона лева на държавата, в момента тече кампания по набиране на средства с цел погасяване на дълга.

Михайлов беше запитан за скорошната среща и последвал разговор с мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков. Той отговори и на въпроса какво трябва да знаят феновете за дълга на "сините".

"Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си. Сметките на ПФК Левски АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задълженията му", започна той пред "Факти".

"От средата на март дружеството има разрешение за неотложни плащания, което му дава възможност с част от сумата в сметките да прави плащания във връзка с дейността му. Това са например заплати и погасяване в срок на нововъзникващите задължения към НАП", допълни Михайлов.

Вчера от клуба обявиха каква до този момент е събраната сума по сметката за дарения за дълга. Сумата е наистина впечатляваща, но е все още крайно недостатъчна - 239 423.62 лева.

Ето как пък Тити Папазов намери начин да помогне за дълга към НАП чрез баскетбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички