Сектор "Б" се разцепва след гнусна изцепка на София Запад


Сектор "Б" се разцепва след гнусна изцепка на София Запад
Снимка: Официален сайт на "Левски"

82921 3

Грозен скандал разтърси фен клуба на "Левски" преди дни, след като наказателен отряд на Бандата на чуковете публично унизи доскорошната председателка на фонд "100 години "Левски" Ина Йорданова пред очите на ститици привърженици на столичния гранд.

Минути преди началото на баскетболния мач на "Левски" срещу македонския МЗТ Скопие, игран в зала "Универсиада" на 9 март, тарторите на хулиганската групировка "София Запад" Антон Калчев-Тони Застраховката и Любимор Костадинов- Любо Младежа, които са подсъдими като част от наркогрупата на Таки, налагала кокаинов монопол в София, са нападнали Ина Йорданова и гаджето й Христо Василев-Плебея, основател на фен движението "Синя хунта", пише "Уикенд".

Антон Калчев, снабден с тарелка фекалии, хванал за косата Йорданова с едната си ръка, а с другата размазал върху лицето й тарелка с изпражения. Грозната сцена била заснета с мобилния телефон на Любо Младежа под бурния смях на председателя на фенклуба на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката.

Очевидци на вулгарното шоу потресени разказват, че опиталият се да възпре самозабравилите се хулигани Христо Василев е бил жестоко пребит от активисти на "София Запад".

Скандалната случка си има предистория и тя е свързана с юбилея на "Левски", честван на 23 май 2014 г. с приятелския мач срещу Лацио. Тогава запалянковците на "сините" събраха 1 милион лева в мащабна дарителска акция. Впоследствие обаче възникнаха съмнения, че от фонд "100 години "Левски", създаден специално за да набира средства, са отклонени около 60 000 лева. За кражбата е обвинена шефката на фонда Ина Йорданова, както и гаджето й Христо Василев-Плебея, който от години отговаря за производството на фен артикулите на "Левски" и състоянието на хореографиите на мачовете на "сините".

"Мутрите на Таки от групировката "София Запад" се заканиха да убият Плебея и Ина и им забраниха да стъпват на мачовете на "Левски", макар да няма категорични доказателства, че именно двамата са откраднали парите. Те не бяха стъпвали на стадиона от много време, но направиха глупостта да дойдат на баскетболния мач, подмамени от обещанието на Гугутката, че нищо няма да им се случи. Всъщност акцията с мазането на фекалии е била предварително съгласувана, за да бъдат унижени и наказани инакомислещите", разказват привърженици на "сините".

Заради скандала с мазането на ла*на по лицето на Ина Йорданова и заради побоя, нанесен над основателя на фен клуба "Синя хунта", голяма част от привържениците на "Левски" вече отказват да посещават мачовете на любимия си тим в сектор "Б".

"Дадохме властта на наркодилъри и гангстери и сега те станаха ортаци с Тодор Батков и с тръста "Синя България". Любимият ни клуб може и да е в криза, но най-лошото е, че затъва морално, защото тартори на агитката са престъпници с километрични досиета, които се гаврят с нормалните привърженици", възмущават се трезвомислещи запалянковци на 100-годишния славен тим от "Подуене".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички