Сектор А на "Герена" затворен за старта на сезона


Сектор А на "Герена" затворен за старта на сезона

1410 0

Сектор А на "Герена" ще остане затворен и за старта на сезон 2015/16, твърди "Тема Спорт". Строителните дейности в трибуната няма да завършват до първите официални мачове на "Левски".

Засега все още не е ясно кога точно ще започне новата кампания за сините. По план първият кръг от А група трябва да бъде около 18 юли. В случай, че Стойчо Стоев и футболистите му обаче успеят да надвият Черно море и спечелят Купата на България, то тимът ще има официална среща още на 2 юли. Тогава "сините" и останалите ни участници ще се изправят срещу първите си съперници по пътя към групите на Лига Европа. Всичките ни тимове започват от първи квалификационен кръг.

В момента работата по сектор А тече с много добри темпове, но въпреки това той няма да може да приеме публика преди средата на август. Наскоро майсторите приключиха с грубата зидария, но тепърва трябва да бъдат извършени много други довършителни дейности във вътрешността на трибуната. Очаква се съвсем скоро съоръжението да бъде готово и за монтажа на седалките. Клубът вече е получил мостри, от които да избере даден модел, като това най-вероятно ще стане през следващия месец.

Според плановете на ръководството на "Левски" до края на месец септември сектор А на "Георги Аспарухов" трябва да се сдобие и с козирка. Това е и целта на председателя на Управителния съвет на "сините" Иво Тонев, който е отговорник за съоръжението.

Трибуната в момента се строи, без клубът да плаща за нея. Всички приходи от билети след това обаче ще отиват в джоба на фирмата изпълнител. Така "сините" постепенно ще я изплатят. В сектора ще има 16 ВИП ложи и ресторант, както и места за медиите. Ще бъде изграден и музей. Наред с това в трибуната ще се помещават и съблекалните, които в момента са в сектор В. След завършването й тя ще бъде най-модерната у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички