Сегашната 5-мачова победна серия на Костов с Левски е третата най-дълга в кариерата му


Сегашната 5-мачова победна серия на Костов с Левски е третата най-дълга в кариерата му
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2312 0

В 23-ия кръг на Първа лига Левски надви Хебър и удължи победната си серия в първенството до 5 срещи. Тя е постигната в периода втори декември 2023 година до 4-ти март под ръководството на Николай Костов

Треньорът има само 2 по-добри серии

Любопитното е, че 60-годишният треньор е имал само две по-добри серии в цялата си кариера и безспорната №1 е била в първия му престой на "Герена". Тогава между 13 ноември 2011 г. и 21 март 2012 г. той записа седем последователни победи в лигата.

С Металург е била втората му най-дълга победна серия

След това обаче Левски отпадна от Купата на България и загуби мач от шампионата срещу Миньор, а Костов пожела да си тръгне, тъй като резултатите не отговаряли на очакванията му.

Българският треньор има повече опит в чужбина, особено в Украйна. Работил е и в Кипър. Оказва се обаче, че никога преди не е имал по-добра победна серия от тази при предишния си престой при "сините".

Втората му най-добра серия като треньор

Втората му най-дълга серия с успехи е в Металург (Донецк). В периода 19 юли - 21 август 2008 г. под негово ръководство тимът записва 6 поредни победи.

Третата такава серия на Костов е моментната с Левски. Наставникът от Добрич има и поредица от 4 мача без загубени точки, като тя отново е с Металург. Случва се в периода 26.09-24.10 2009 година.

На треньора и столичния гранд им предстои мач с Крумовград, а ако той също бъде спечелен, в следващия - срещу Етър Велико Търново, наставникът може да повтори най-добрата си серия досега. А ето какви победни серии е имал Костов в период №2 в Левски досега. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички