Сделката е факт! Левски продаде Ноа Сонко Сундберг на Лудогорец


Сделката е факт! Левски продаде Ноа Сонко Сундберг на Лудогорец
Снимка: Levski.bg

2670 0

Ръководството на Левски обяви продажбата на една от големите си звезди - Ноа Сонко Сундберг. За сделката с Лудогорец се спекулираше през последните дни, а днес в 12:20 часа от "Герена" официално споделиха съдбата на играча. 

Националът на Гамбия бива продаден на 12-кратния шампион в навечерието на поредната европейска кампания за "сините". Той се разделя със столичани, след като акостира в София в началото на 2022 г. 

Шведът с африкански корени моментално се превърна в първи избор на Станимир Стоилов и в центъра на отбраната записа 53 двубоя, в които се отчете с гол и 2 асистенции. Още в първия си сезон в Левски спечели Купата на България. 

Към този момент няма официална информация за трансферната сума на играча, която бе запазена в тайна от двата клуба, както и срокът на новия договор.

Съобщението на Левски

"ПФК Левски“ трансферира защитника Ноа Сонко Сундберг в „Лудогорец“. Трансферната сума надвишава значително появилите се информации в медийното пространство, но заради клауза за конфиденциалност в договора не може да бъде обявена.

⚽Сундберг направи своя дебют със „синята“ фланелка на 19 февруари 2022 година. С екипа на „Левски“ записа 53 мача и 1 гол във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 година.

🤝Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ изказват своите благодарности на Ноа Сонко Сундберг за всеотдайността със „синия“ екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи в новите предизвикателства", написаха "сините" в социалните мрежи.

 Следете всички трансфери през лятото със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички