Само за 10 месеца феновете на Левски са донесли 5 млн. лева приходи


Само за 10 месеца феновете на Левски са донесли 5 млн. лева приходи
Снимка: Официален сайт на Левски

1487 0

Феновете на Левски са донесли близо 5 милиона лева прихода на клуба в периода февруари-ноември 2020 година, разкри членът на Надзорния съвет на "сините" Петър Ганев. Това се равнява на 66 процента от всички приходи на отбора за този период.

Ганев направи финансова разбивка на изминалата година за "сините", като подчерта ключовата роля, която са изиграли феновете със своята активност. "Общо приходите на „ПФК Левски“ в периода февруари-ноември 2020 г. са 7,5 млн. лв., като 3,9 млн. лв.са директен принос на привържениците през абонаменти карти и билети, покупка на стоки и участие в кампанията за членските карти. Към тях следва да се добавят и над 1 млн. лв. от индивидуални дарения –основно за вноските към НАП.

Общо привържениците са донесли близо 5 млн. лв. или 66% от приходите на клуба в тези 10 месеца. След юни 2020 г., тоест след предаването на акциите, участието на привържениците е основно на две вълни –кампания за абонаментните карти (578 хил. лв. само през юли и август) и кампания за членските карти (687 хил. лв. през октомври и ноември), както и през покупката на стоки (534 хил. лв. в периода юли-ноември)", заявява Ганев.

Ганев разкрива, че след оттеглянето на собственика и главния спонсор на тима в началото на миналата година, само от февруари до август са се натрупали 4,8 милиона лева текущи задължения за заплати и към други клубове, което е бил и най-големият проблем пред новото ръководство на клуба, тъй като именно тези задължения застрашават и лиценза на Левски, но те вече до голяма степен са изчистени.

"Развитията през декември, в т.ч. постъпленията от новия генерален спонсор(STRABAG), както и постъпления по договора с Palms Bet и по трансфера на Станислав Иванов, позволиха на клуба да изчисти голяма част от „февруарските“ задължения в последните дни на 2020 г. Тепърва ще видим обобщената справка за приходите през декември, но те при всички случаи ще бъдат значителни – по груби сметки сравними с приходите на клуба от абонаменти и членски карти, продажба на стоки и билети през цялата 2020", съобщава Ганев и допълва, че заплатите на футболистите от първия тим вече са напълно изчистени, както и голяма част от задълженията към школата и администрацията. Левски е изряден и към НАП, като редовно плаща месечната си вноска от 143 хиляди лева.

Във вторник Павел Колев официално обяви, че напуска Левски и обясни защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички