Наско Сираков: Желанието ми е огромна част от "синята" общност да притежава Левски, но не определени бройки


Наско Сираков: Желанието ми е огромна част от "синята" общност да притежава Левски, но не определени бройки
Снимка: levski.bg

4545 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори по някои теми, които засягат "синята" общественост. Една от тях е за акциите, които са в негово притежание и защо в този момент не би ги дал на феновете и по-конкретно на сдружението "Левски на левскарите".

Защо Наско Сираков няма да даде акциите на феновете?

"По принцип Левски винаги е на левскарите. Това е мотото, откакто е създаден този клуб. Но, според мен, не бива и да се злоупотребява с това. Да, моето огромно желание е рано или късно наистина огромна част от "синята" общност да притежава Левски. Но не определени бройки", заяви Сираков пред "Спортал" и обясни защо в момента не би дал тези акции.

Наско Сираков категоричен, че няма да даде акциите на феновете

Още: Левски иска да си върне нападател, изпратил е оферта за Алекс Колев

"Защото се притеснявам, че Левски тогава ще фалира много бързо. Ето, казвам го с абсолютно съзнание, че това е до голяма степен много вероятно да се случи".

"След като се разнасяха акциите по улиците на София и по жълтите павета от Сашо Диков, реших, че това е гавра с клуба. Звъннах на Васил Божков и го помолих да ми ги даде на мен. След един месец това се случи. Това е изцяло мое решение. Няма нещо, което да съм постигнал в този живот, или е много малко извън Левски, така че дължа всичко на клуба. Това е мисия да помогна с всичките си сили клубът да бъде спасен".

Дългът към Васил Божков и мястото на Николай Костов

Сираков за пореден път обясни, че Божков е заяви, че няма да си търси тези пари от "сините", но все пак няма писмено уверение за това. "Не съм се срещал, не съм говорил. На този етап ситуацията там е висяща. Наистина документално не е оправен тоя дълг, обаче аз познавам Васил Божков от 30 години и досега не съм бил лъган от него. Неколкократно заявява, че няма да си иска тези пари. Аз съм сигурен, че няма и да си ги поиска. Проблемът е, че те ни нарушават финансовия баланс. Това е. Иначе дългът ни ще бъде изключително по-малък".

Още: Наско Сираков "вдигна завесата": Левски чака още нови, раздяла с Уелтън или Хосе Кордоба е възможна

Легендата на Левски потвърди за пореден път, че не е помислял да сменява Николай Костов и има пълното му доверие. "Не ми е минавало през главата такова нещо. Виждам във всеки един момент как се води подготовката, виждам начина, по който тренират момчетата. Още един път казвам - това не ми е минавало през главата. Е, на някои хора сигурно им минава през главата Костов да бъде сменен, но няма да бъде сменен". А преди последната контрола Николай Костов изтощи един и проведе разговор с друг от новите.

Още: Левски - Рига по ТВ: Кога и къде да гледаме последния приятелски мач на "сините" в Турция?

Считаният за сигурен напускащ Левски - Дарлан, се прибра в София, проваля ли се трансферът?

Най-скъпият в Левски Хосе Кордоба напусна лагера: Продажба, контузия? Ясна е причината

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички