Разкриха сумата, деляща "Левски" от лиценза, сериозна е


Разкриха сумата, деляща "Левски" от лиценза, сериозна е
Снимка: БГНЕС

1500 0

Ръководството на "Левски" има точно седмица, за да спаси лиценза на клуба за следващия сезон. За целта от "Герена" трябва да платят най-належащите дългове, които в момента възлизат на 750 000 лева, твърди вестник "Преса". По-голямата част от тези пари са към бивши играчи и служители на клуба. Някои от тях се съгласиха да получат дължимото при разсрочено плащане.

От този сезон по изричното настояване на УЕФА лицензионните критерии са много завишени и на практика тези за "А" група се припокриват с изискванията за участие в евротурнирите. Досега родните клубове обикновено минаваха между капките за български лиценз, но оттук нататък компромиси са почти невъзможни.

Седмица преди изтичането на крайния срок (31 март) за подаване на цялата документация в БФС само три тима са изрядни - Лудогорец, Литекс и Славия.

В търсене на свежи средства от "Герена" инициираха националната дарителска кампания "Левски е твой", която тръгва днес от Кюстендил. В града ще пристигнат легенди на клуба, както и представители на ръководството и на фенския тръст "Синя България". На срещата всеки запалянко, желаещ да се сдобие с акции на любимия си тим, ще получи подробна информация как да го направи. Минималният пакет включва 100 акции и струва 100 лева.

В сряда у нас се очаква да пристигне гръцки експерт от фенския тръст на Арис, който участва в управлението на солунския клуб от 2006 г. Той ще консултира българските си колеги във връзка със "синята" кампания. Визитата ще се осъществи със съдействието на най-голямата асоциация на тръстове в Европа - Съпортърс дайрект".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички