Болезненият мач със Славия най-тежкият момент за Тонев в "Левски"


Болезненият мач със Славия най-тежкият момент за Тонев в "Левски"

1277 0

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев обяви за най-голямо разочарование в кариерата си изгубената титла през сезон 2012/13, когато "сините" си вкараха автогол и завършиха 1:1 срещу Славия, коронясвайки Лудогорец като шампион.

"Най-голямото разочарование е изпуснатата титла. Купата беше тук, на стадиона. Не е тайна, че по това време практически сам ръководех клуба. В рамките на 10 дни играхме финал за купата на България, победихме Лудогорец в изключително емоционален мач. Трябваше само да узаконим шампионската титла", спомня си Тонев с мъка заключителния мач за шампионат 2012/13, когато "сините" загубиха титлата.

"Купата беше в тунела, от суеверие не отидох да я погледна. Без Славия да имат удар в нашата врата за 90 минути, ние си вкарахме автогол и изпуснахме титлата. Давам си сметка, че съм допуснал и аз грешки, за да се стигне до това. Сега от дистанцията на времето знам какво трябваше да направя.

Аз още на следващия ден подадох оставка. От 2009 година не бяхме стигали нито до финал, нито до шампионски мач, смея да твърдя, че имахме и много добър отбор. С максимум три попълнения през лятото "Левски" щеше да бъде конкурентен на всякакво ниво. За съжаление се взе решение да бъдат освободени голяма част от играчите. Взеха се играчи, които сега не мога да коментирам дали да били добре гледани. И ние допуснахме грешки с някои играчи, които привлякохме", коментира изпълнителният директор.

Той сподели също така, че се е подвел по емоцията в първата си година в "Левски", вместо да продължи да работи здраво стъпил на земята.

"Човек трябва да бъде малко по-скромен, по-малко да говори, повече да работи. Малко като че ли ме завладя емоцията, манията за големия клуб с голямата история. Това малко ми притъпи сетивата, бях толкова убеден, че ще победим Славия... Да кажем, че можех да направя някои други неща, с които да създам по-добра организация около отбора, по-добра дисциплина в последните два-три дни. С Боримиров като спортен директор и с Митов като треньор се стремяхме да държим мотивацията на ниво до края. Струва ми се, че все пак можех да направя повече, да работя, както винаги съм работил – хем твърдо, хем здраво стъпил на земята. Като че ли и аз се повлиях от емоцията и от твърде голямото самочувствие, което винаги го е имало в "Левски". А то е основателно с оглед на историята, на публиката – "Левски" е най-великият клуб на България", сподели Тонев в интервю за ТВ+.

Ето и другите акценти от интервюто на Тонев:

Сектор "А" на "Герена" струва 14 милиона лева

Наско Сираков може да се върне в "Левски"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички