Равен между "Левски" и Лудогорец ще е прецедент в "А" група


Равен между "Левски" и Лудогорец ще е прецедент в "А" група
Снимка: БГНЕС

1159 0

Днес "Левски" и Лудогорец ще изиграят 12-ия шампионатен мач помежду си. В тях "сините" имат три победи, а разградчани - осем. Нито веднъж двата отбора не са завършвали наравно в А група.

В двата състава има доста опитни футболисти. Трима от тях обаче са пропуснали само един от предходните 11 двубоя. За Левски с най-много мачове е завърналият се в тима Владимир Гаджев - той има 10 сблъсъка зад гърба си. Не игра в първия през този сезон, просто защото тогава бе без отбор - търсеше си тим в чужбина.

При разградчани има двама, които са с по 10 шампионатни срещи с Левски - това са националите Йордан Минев и Светослав Дяков.

Любопитното е, че няма футболист с повече от 2 гола в този мач. В състава на "сините" в момента има един играч, който два пъти е огорчавал разградчани - Мигел Бедоя. Той ги реализира през миналия сезон на „Герена" при победата на Левски с 3:2. Толкова има и Валери Божинов, който вече не е част от отбора. С две попадения срещу столичани от гостите пък могат да се похвалят Върджил Мисиджан и Вандерсон. Два точни изстрела в този сблъсък с екипа на "зелените" има и Станислав Генчев (бивш играч на Левски), който сега е в Монтана.

За текучеството в състава на домакините през последните години пък говори стряскащият факт, че 34 чужденци са участвали за Левски срещу Лудогорец в А група - от сезон 2011/12. За този период екипа на разградчани срещу "сините" са обличали 26 легионери.

Прави впечатление, че само в два мача са падали повече от три гола, като и в двата столичани са били домакини. Първият път е на 11 май 2014-а, когато гостите си тръгват с успех 3:2 от „Георги Аспару­хов". Още в следващия двубой обаче Левски печели със същия резултат - на 27 септември 2014 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички