"Левски" срещу Лудогорец в гладиаторска битка на пълна арена


"Левски" срещу Лудогорец в гладиаторска битка на пълна арена
Снимка: БГНЕС

1299 0

Днес "Левски" и Лудогорец ще подновят съперничеството си. На "Георги Аспарухов" предстои двубой, който не се доближава до скорошните сблъсъци между двата отбора в А група. В столицата сили ще премерят първият срещу втория. При успех домакините ще дръпнат с четири точки пред Лудогорец. Победителят от сблъсъка ще се почувства така, сякаш е взел допинг, а и е дал урок на противника.

Мачът на „Герена" ще бъде специален поради много причини. Трибуните ще са пълни до краен предел - както бе на 18 май 2013-а. Тогава Левски спечели битката, но малко след това загуби войната и титлата отиде в Лудогорец. След това столичният тим, който ги гледаше отвисоко, повече от 2,5 години не бе никакъв дразнител за разградчани. Колелото обаче се върти и изненадващо или не - "сините" вече са в по-изгодна ситуация. При това, без да хвърлят сериозни средства за нови попълнения.

Мачът ще бъде и своеобразен тест за отличници. Домакините със сигурност ще са такива, ако стигнат до успеха. Единствено с трите точки пък Лудогорец би си "пооправил успеха" пред собственика. Към момента разградчани са близо до върха, но същевременно са много далеч от убедителната си игра от предишните години. Затова амбицията на настоящия им треньор Едуард Ераносян ще е огромна. Той ще иска да "нахрани" голямото си его с категоричен успех над Левски.

Не по-малко амбициран ще е и наставникът на "сините" Стойчо Стоев. По простата причина, че точно при него Лудогорец играеше най-добрия си футбол. А сега Eдо не само че не иска да продължи да развива наследството му, а отрича доста елементи от онзи почерк на тима.

Стоев има колебания само за атаката - кой да бъде неин водач. Той ще може да разчита на Умар Диаби, Атанас Курдов и Линел Китамбала. През седмицата "сините" пробваха няколко варианта - включително и с последния на върха на нападението. Французинът се чувства по-удобно на крилото, но отново може да бъде ползван като фалшива деветка. До последно Стоев ще има дилема дали да заложи на него или на Умар Диаби.

По левия фланг ще играе Краев, а по десния Прохазка. Очаква се като плеймейкър да започне Гаджев. Той ще бъде предпочетен пред Бедоя. Испанецът ще седне на резервната скамейка, но във всеки момент може да му се наложи да влезе на пожар на мястото на някого измежду Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, които ще започнат в центъра на халфовата линия. Причината е, че и двамата имаха проблеми преди мача, но лекарският щаб успя да ги възстанови.

В защитата на "сините" ситуацията е ясна - като бекове ще играят Живко Миланов и Веселин Минев, а в средата ще са Максимилиан Карнер и Аймен Белаид.

Треньорът на гостите Едуард Ераносян изненадващо извади Върджил Мисиджан от групата за двубоя. От клуба обаче не обявиха дали причините са само спортно-технически...

Най-вероятно специалистът ще продължи да залага под рамката на Милан Борян вместо на Владислав Стоянов. Дилемата на Едо е свързана с кой футболист до 21 години да започне двубоя - с централния бранител Венцислав Керчев или с крилото Александър Василев. Шансовете на първия да започне са по-големи. Останалите трима в защита ще са Козмин Моци, Йордан Минев (който ще играе срещу своя брат близнак Веселин) и Натанаел.

В полузащитата ще оперират капитанът Дяков и румънският национал Препелица. В отсъствието на Мисиджан по лявото крило почти сигурно ще играе Вандерсон, който направи силен мач в контролата срещу Астра (3:1). Вдясно ще е друг бразилец - Кафу - отчел се с два гола в спаринга с румънците. Играта на разградчани ще връзва Марселиньо, а на върха на атаката Кешеру ще тормози "синята" отбрана.

Ако днешният мач завърши с победител, той става фаворит за титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички