Левски стигна до класика над Локомотив Пловдив, без да се мъчи под дъжда (ВИДЕО)


Левски стигна до класика над Локомотив Пловдив, без да се мъчи под дъжда (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

4787 0

Локомотив Пловдив загуби у дома от столичния гранд Левски днес с 0:3 (21 май) в мач от втория кръг на плейофите в родната Първа лига на "Лаута".

Резултатът бе открит в 35-ата минута на мача. Рикардиньо наказа жестока грешка на Илко Пиргов, реализирайки своя гол номер 7 в първенството. Доминацията на Левски през първата част продължи и минути преди нейния край Ивелин Попов вкара за 2:0 от дистанция, от която бе невъзможно да изпусне.

Левски намали оборотите през втората част и остави темпото на игра да бъде диктувано от домакините от Пловдив. Момчетата на Александър Томаш опитваха всячески да отбележат, но така и не успяха да пробият защитата пред Пламен Андреев. В 79-ата минута пък Филип Кръстев оформи крайния резултат, възползвайки се от грешка в изнасянето на "смърфовете".

Левски направи сериозна крачка към Европа с победата. "Сините" са на четвъртата позиция с актив от 58 точки, а Локомотив са шести с 50. На столичани им предстои мач с Черно море на 26 май, а "черно-белите" ще гостуват на ЦСКА ден по-късно.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски можеше да поведе още след 60 секунди игра. Сонко Сундберг пусна чудесен пас към Уелтън, който проби в наказателното поле и стреля, но не намери очертанията на вратата на Илко Пиргов. В 3-ата минута се откри чудесен шанс и пред Роналдо, но и бразилецът не успя да се възползва от възможността за гол. Хорхе Сегура нанесе първия удар за Локо, но той бе неточен в 7'. 

В 17' пловдивчани не се разбраха в центъра на терена и се откри чудесна възможност пред Левски. Илко Пиргов бе принуден да излезе и да се намесва с нарушение, но за негов късмет топката мина покрай вратата му. Бабакар Дион се надиграва с Цунами в 29' и отправи удар от дъгата на наказателното поле, но неточно. Две минути след това пред Дион се откри нова възможност за удар, но от 15-17 метра не затрудни Пламен Андреев.

В 35' Илко Пиргов сгреши фатално при изнасянето на топката. Той бе пресиран от Уелтън, но успя да го преодолее, секунди след това обаче Рикардиньо се включи в пресата и отне на опитния вратар, за да вкара в опразнената кама за 1:0.

Резултатът бе удвоен в 40'. Илко Пиргов изби след корнер, но топката се озова в Ивелин Попов, който нямаше как да сбърка за 2:0 и увеличи преднината на "сините".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна спокойно. Локо Пловдив владееше повече топката, но не успяваше да затрудни защитата пред Пламен Андреев, както и самия страж. Последва шанс пред Филип Кръстев за Левски, но той не успя да се възползва от възможността. 

В 69' отлично организирана атака от Левски завърши с удар в гредата от страна на Уелтън. Филип Кръстев обаче бе точен в 80'. Българинът се възползва от грешка в отбраната на Локо, излезе сам срещу Пиргов и направи резултата класически.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив Пд: 1. Илко Пиргов, 99. Джовани Трупе, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус Силва, 15. Пиер Зебли, 6. Христо Иванов, 33. Георги Каракашев, 10. Джовани Маркес, 14. Димитър Илиев, 7. Бабакар Дион

Левски: 1. Пламен Андреев, 6. Цунами, 50. Кристиан Димитров, 23. Ноа Сундберг, 22. Патрик-Габриел Галчев, 8. Андриан Краев, 10. Ивелин Попов, 30. Филип Кръстев, 9. Рикардиньо, 17. Уелтън, 18. Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Левски се намира на четвъртата позиция с актив от 55 точки във временното класиране в първата шестица на родния елит. Локомотив Пловдив пък е шести с 5 пункта по-малко от "сините".

"Смърфовете" могат да се похвалят с едва две победи, 1 равенство и 2 загуби в последните си пет срещи в шампионата, докато столичани са с 3 успеха, 1 поражение и едно реми в последните си пет.

По време на редовния сезон срещата на "Герена" завърши при резултат 1:1, а в ответния мач на "Лаута" "черно-белите" надвиха момчетата на Елин Топузаков с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички