Левски продължава да страда на старта в Първа лига, ЦСКА 1948 пак го би (ВИДЕО)


Левски продължава да страда на старта в Първа лига, ЦСКА 1948 пак го би (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

8237 0

ЦСКА 1948 победи Левски на старта в Първа лига с 2:1 след пълен обрат на стадион “Георги Аспарухов”! В герой на старта за “червените” се превърна Елитон в 80-тата минута с победното попадение, докато Рикардиньо откри в 32-рата, а Педриньо бе изравнил 9 минути по-късно.

В миналите три визити на “Герена” победителите дори не бяха отбелязвали попадение след две нулеви ремита и 0:3, а сега дори оформиха четвърто поредно поражение в рамките на четири старта на Левски в родния елит.

Любопитно е да се отбележи, че именно “червените” отново победиха "сините" в първия кръг през миналия сезон, но като домакин с 2:1, а преди това в началото на кампаниите губеха от Славия с 1:2 и Берое с 0:2 - все на ”Герена”.

Трябва обаче да се отбележи, че по време на целия съботен двубой "сините" доминираха и търсеха попадението, но така и не успяха да създадат нещо по-опасно през втората част, което да направи разликата. Възпитаниците на Костов създадоха цели 10 голови положения в през двубоя, но само 3 намериха очертанията на вратата. 

Точните удари на ЦСКА 1948 през второто полувреме бяха едва два, като първият бе сходен на победното попадение и бе отправено секунди преди него. След историческия първи успех за "червените" на "Герена" - те се изкачват до трето място с три точки, а Левски остава 15-и във временното класиране с нулев актив след първия си двубой. 

Първо полувреме 

По-малко от 5 минути бяха нужни на домакините, за да създадат първото опасно положение. То дойде при центриране след нарушение отляво. Тогава Краев отклони с глава, но така и не се намери кой да засече посока Наумов.

Първият удар бе отправен от Уелтън едва след 20-тата минута, а опитът му премина неточно покрай десния страничен стълб. 

120 секунди преди първия половин час от двубоя дойде първата почивка за вода на "Герена". Това обаче се превърна в поредното спиране на играта до този момент, след като се стигна до куп нарушения. Така Гидженов често надуваше свирката, което накъса играта. 

ГОЛ! Възпитаниците на Николай Костов откриха в 32-рата минута чрез Рикардиньо! Той завърши асистенция на Уелтън, който се възползва по чудесен начин от създалата се ситуация и успя да отклони към сънародника си. Голаджията матира Наумов с удар в долния десен ъгъл! 1:0!

Video edited on Kapwing

В 37-мата минута след поредното нарушение Гидженов отсъди дузпа за гостите. Причината бе сблъсъка между Петров и голмайстора Рикардиньо след центриране в накзателното поле.

ГОЛ! 180 секунди по-късно Педриньо се нагърби с изпълнението, след като ВАР потвърди отсъждането. Бразилецът би хладнокръвно в долния десен ъгъл за 1:1!

В заключителните секунди на първата част домакините можеха отново да поведат след хубава атака отляво, но до попадение така и не се стигна. Ел Джемили нахлу, но не успя да стреля, а кълбото се озова в Митков. Той стреля, а Наумов отрази, докато последвалата стрелба на Уелтън бе повече от неточна!

Второ полувреме

Още в първите секунди на втората част Уелтън пропиля още една чиста ситуация, след като се възползва от избита топка, но ударът му се отклони в съперников футболист и дори не достигна до вратата на Наумов. 

Възпитаниците на Костов останаха до последния четвърт час да са по-активните пред една от двете врати. "Сините" обаче не успяваха да създадат головите положения и често губиха кълбото пред  Наумов.

ГОЛ! В 80-тата минута централният бранител Елитон оформи пълния обрат в столичното дерби, след като засече с глава топката след центриране на Карагерен. Секунди по-рано Андреев спаси подобна ситуация, но този път не остана шанс за него. 1:2!

Стартови състави

Левски: Андреев, Петрис, Сундберг, Кордоба, Краев, Митков, Ел Джемили, Петков, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо

ЦСКА 1948: Наумов, Горища, Петров, Дос Сантос, Зарандона, Ценов, Пишчевич, Умарбаев, Русев, Енрике, Вутов

Преди мача

В съботната вечер и двата тима ще опитат да заявят големите си амбиции с победа, но трите точки биха могли да влязат в актива на само един от отборите. Всъщност на "Герена" до този момент съперниците са се срещали само 3 пъти.

Дебютният двубой завърши 3:0 в полза на домакините, а след това се стигна до две поредни нулеви ремита. За последно отборите играха в Бистрица в средата на май, а срещата завърши отново при равенство - 2:2. 

По-различен начин протече подготовката на "сини" и "червени" през краткото лято - Левски така и не осъществи входящи трансфери, докато заложиха на лагер по родните географски ширини. Възпитаниците на завърналия се начело на "сините" Николай Костов победиха Пирин, Етър и Марица, а за последно направиха нулево реми с АПОЕЛ. 

Съперникът в събота вечер бе заложил на подготовка в Словения, а накрая пътува до Гърция, за да победи местния Арис с 2:0. Преди това загуби от Панатинайкос и Динамо Загреб, направи реми с Марибор и победи Сепси. 

Тази вечер за домакините не са на разположение Цунами и Бари, а за ЦСКА 1948 - Чочев, Бидунга, Йосков и новото попълнение Рууни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички