Проблеми в Левски заради раздялата с Петър Хубчев


Проблеми в Левски заради раздялата с Петър Хубчев
Снимка: БГНЕС

2414 0

Финансовата ситуация в Левски е всеизвестно, че е деликатна, а вече бившият треньор на тима Петър Хубчев може да я направи още по-сложна. Причината - легендарният защитник е склонен да намали финансовите си претенции към клуба след уволнението си, но двете страни имат сериозни разминавания в желанията си. 

Според информация на "Меридиан мач", бившият селекционер е готов да се откаже от част от заплатите, които му се дължат по договор, и да вземе възнагражденията до края на 2019 година. Това би го лишило от 6 заплати за 2020 година, тъй като той и екипът му бяха от тези, които изразиха готовност да не получават заплати, докато се не се стабилизира финансово Левски. 

В същото време обаче ръководството иска да се "размине" с две заплати - нещо, което е неприемливо за Хубчев. Ако двете страни не се разберат, треньорът може да търси правата си по законов път, което може допълнително да усложни ситуацията в Левски. 

Според непотвърдена информация, вече бившият наставник на столичани е вземал между 30 и 50 хиляди лева на месец, макар Константин Папазов да отрече, че сумата е толкова голяма. Следващият треньор на "сините" ще взима далеч по-малко, а Ясен Петров все още не е дал категоричен отговор дали ще се завърне на "Герена". Все по-актуално става името на Георги Тодоров, който да остане и през следващия сезон начело, въпреки че по информация на SportLive, неговото предпочитание е да се завърне начело на младежите на Левски. 

Тежките месеци пред Левски със сигурност не са преминали, като до края на календарната година Наско Сираков задължително трябва да стабилизира финансовото положение на клуба. Задълженията на клуба продължават да растат, след като месеци наред не са плащани текущи задължения и, ако скоро няма свежи пари в клуба, лицензът за сезон 2021/22 може да бъде под сериозна заплаха. 

"Сините" вече взеха лиценз за следващия сезон, но причина за това е стабилното финансово състояние от предходния сезон (2018/19), когато столичният гранд не закъсняваше с вноски, заплати и плащане на стари задължения към различни фирми. Сега, освен всички разходи, Сираков разкри, че Левски дължи и огромна сума на Васил Божков (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички