Познат на Левски арбитър ще води евросблъсъка с Айнтрахт Франкфурт на "Васил Левски"


Познат на Левски арбитър ще води евросблъсъка с Айнтрахт Франкфурт на "Васил Левски"
Снимка: LAP.BG

2375 0

Изцяло шведска съдийска бригада ще свири плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите между родния гранд Левски и германския Айнтрахт Франкфурт на националния стадион "Васил Левски" на 24 август (четвъртък).

Познато име за Левски

Главният арбитър ще бъде Адам Ладебек, който и преди е получавал наряд за мач на Левски - преди 4 години при поражението на "сините" с 0:4 срещу АЕК Ларнака в предварителните кръгове за влизане в групите на Лига Европа. Тогава шведът е бил четвърти арбитър на срещата на българска земя.

Интересното е, че Ладебек е получавал наряд и за мач на Лудогорец. Това се случва при загубата на "орлите" с 2:4 от Брага през 2021 година в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2021/22.

Шведският рефер ще ръководи едва петия си мач в Европа. До момента той е бил главен рефер в два мача в квалификациите на Шампионска лига и два в квалификациите на Лигата на конференциите, като и в четирите случая домакинът печели.

Помощници на Ладебек ще бъдат неговите сънародници му Мехмет Кълъм и Даниел Юнг, а четвърти съдия ще бъде Виктор Волф. А ето кога са насрочени датите и часовете за сблъсъците между Левски и Айнтрахт Франкфурт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички